19 жовтня 2021 р. 22:05

В мерії створили робочу групу для обстеження земельних ділянок біля Іванівського шляхопроводу

В мерії створили робочу групу для обстеження земельних ділянок біля Іванівського шляхопроводу

Одеський міський голова Геннадій Труханов підписав розпорядження про створення робочої групи з обстеження земельних ділянок у зоні реконструкції Іванівського шляхопроводу.

Відповідне розпорядження оприлюднила пресслужба міської ради. 

Робоча група має:

  • Здійснити обстеження земельних ділянок у зоні реконструкції Іванівського шляхопроводу.
  • Визначитися з необхідністю відчуження земельних ділянок та іншого нерухомого майна відповідно до Закону України «Про відчуження земельних ділянок, інших об’єктів нерухомого майна, що на них розміщені, які перебувають у приватній власності, для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності».
  • У строк до 1 грудня 2021 року надати звіт міському голові за результатами проведеної роботи.

Нагадаємо, проєкт нового Іванівського моста планують завершити у грудні 2021 року. Він передбачає подовження Іванівського шляхопроводу в бік Овідіопольської дороги та влаштування під ним руху кільцем.

Патрульна поліція регулярно штрафує водіїв вантажівок, які намагаються проїхати по аварійному Іванівському мосту, однак виставити пост правоохоронці не можуть.

Зазначимо, Одеський міський голова Геннадій Труханов під час апаратної наради 6 вересня поскаржився на недисциплінованість водіїв, які ігнорують обмеження для вантажівок та намагаються проїхати мостом. Вони постійно ламають загороджувальну планку, яку встановили муніципали.

У ніч на 26 серпня на Іванівському мосту встановили обмеження проїзду по висоті 3,8 метрів. Також запровадили систему захисту від падіння зруйнованих елементів на бічних балках і захисно-охоронну огорожу на ділянках пішохідних проходів.

А вже 27 серпня під обмежувачем застрягла перша вантажівка. 

Проєкт Іванівського шляхопроводу, який наразі готується, передбачає розширення мосту з існуючих чотирьох до шести смуг автомобільного руху.

"Розробляється проєкт нового мосту. Замість чотирьох смуг там буде шість, тому що наразі чинні нормативи вказують: такі мости, що маємо зараз, вже не використовуються", - зазначив Геннадій Труханов.

Нагадаємо,  Малиновський районний суд направив ухвалу департаменту транспорту, зв’язку та організації дорожнього руху міської ради, управлінню патрульної поліції в Одеській області та комунальній установі «Спеціалізований монтажно-експлуатаційний підрозділ» для прийняття рішення щодо належної та ефективної організації дорожнього руху на перехресті вулиці Василя Стуса та вулиці Мельницька з виїздом на Іванівський шляхопровід  в Одесі.

Відповідно до розпорядження міського голови «Про організацію дорожнього руху Іванівським шляхопроводом у м. Одесі» з 19 березня по Іванівському мосту обмежили рух автотранспорту двома внутрішніми смугами загальною масою п'ять тонн зі швидкістю до 40 кілометрів на годину, крім того, заборонено рух пішоходів по обох тротуарах шляхопроводу. 

Іванівський шляхопровід знаходиться в аварійному стані. Результати перевірки озвучив заступник міського голови Дмитро Жеман. Як зазначив посадовець, мосту вже понад 55 років.

Дев'ять мільйонів гривень на проєктно-кошторисну документацію виділили з одеського міського бюджету депутати ради. 

Поділитися