13 травня 2021 р. 18:27

В мерії повідомили, хто повинен піклуватися про Стіну Героїв

В мерії повідомили, хто повинен піклуватися про Стіну Героїв

Пам’ятні дошки Героям Радянського Союзу Одещини за адресою: вул. Ланжеронівська ріг вул. Рішельєвської від 2014 року взято на обслуговування КП «ЖКС «Порто-Франківський». 

Про це ІзбірКому повідомили у пресслужбі муніципалітету.

Відповідно до розпорядження Приморської районної адміністрації Одеської міської ради від 17 жовтня 2014 року «Про передачу меморіальних та пам’ятних дошок, розташованих у Приморському районі м. Одеси, на обслуговування балансоутримувачам будівель, на фасадах яких вони встановлені» після проведеної інвентаризації меморіальних та пам’ятних дошок, розташованих у м. Одесі, відповідно до доручення першого заступника Одеського міського голови, наданого 8 жовтня 2014 року на нараді з головами районних адміністрацій пам’ятні дошки Героям Радянського Союзу Одещини, за адресою: вул. Ланжеронівська ріг вул. Рішельєвської від 2014 року й були взяті на обслуговування КП «ЖКС «Порто-Франківський».

На виконання рішення виконавчого комітету Одеської міської ради від 24 вересня 2020 року «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Одеської міської ради від 30 січня 2014 року «Про створення комісії з інвентаризації, обліку та визначення балансоутримувачів об’єктів монументального мистецтва, елементів благоустрою декоративного оснащення об’єктів благоустрою, меморіальних пам’ятників, пам’ятних знаків на території міста Одеси, які не належать до об’єктів культурної спадщини» була створена та продовжує роботу постійна комісія з інвентаризації, обліку та визначення балансоутримувачів об’єктів монументального мистецтва, елементів декоративного оснащення об’єктів благоустрою, меморіальних пам’ятників, пам’ятних знаків, меморіальних та пам’ятних дошок на території міста Одеси, які не належать до об’єктів культурної спадщини.

На засіданнях комісії у 2014-2015 роках було розроблено та прийнято методологію і послідовність прийняття на баланс пам’ятників монументального мистецтва, у тому числі пам’ятних знаків, що не є об’єктами культурної спадщини і визначені як елементи благоустрою. 

Районними адміністраціями Одеської міської ради виконувалася робота з проведення оцінки, виготовлення технічних паспортів об’єктів монументального мистецтва, які є об’єктами благоустрою, здійснено передачу документації по даним об’єктам для прийняття їх на баланс.

Однак, до теперішнього часу частина об’єктів монументального мистецтва, які не є пам’ятками та розташовані на території Приморського району Одеси, до сих пір не передана на баланс КП «Сервісний центр», не проведена оцінка, ці об’єкти не мають балансоутримувача, у тому числі статуя робітника, що розташована на боковому фасаді будинку по вул. Ланжеронівській, 9. 

Нагадаємо, під час засідання історико-топонімічної комісії Одеської міської ради депутат Одеської міської ради Віталій Саутьонков заявив, що Стіна Героїв на Театральній площі в Одесі має бути відреставрована цього року, проте спочатку треба визначитися з балансоутримувачем цього об'єкту. 

Служба автомобільних доріг України готова взяти на баланс греблю Хаджибейського лиману, розробити проєктно-кошторисну документацію та відремонтувати її.

Раніше Служба автодоріг України в Одеській області заперечувала, що має ремонтувати греблю Хаджибейського лиману та взагалі відповідає за неї. Там зазначали, що гідротехнічна споруда не стоїть на балансі жодної державної установи і юридично є безхазяйною.

Поділитися