08 липня 2021 р. 15:17

В мерії планують облаштувати на Трасі здоров'я смуги задля боротьби із любителями швидко їздити

В мерії планують облаштувати на Трасі здоров'я смуги задля боротьби із любителями швидко їздити

Пластикові шумові смуги планують облаштувати на Трасі здоров'я в Одесі, щоб знизити кількість аварій серед користувачів велосипедів та електротранспорту. 

Про це повідомив заступник Одеського міського голови Дмитро Жеман. 

За його словами, ідея полягає в тому, щоб змусити велосипедистів та користувачів електротранспорту знижувати швидкість. Проте невідомо, чи облаштовуватимуть цими смугами лише велодоріжки або усю Трасу здоров'я.  

Зазначимо, що для контролю швидкісного режиму і попередження дрифту на проїжджих частинах міста будуть встановлені засоби заспокоєння дорожнього руху у вигляді берлінських подушок безпеки.

Раніше в Одесі погодилися обмежити швидкість самокатів

27 травня виконавчий комітет Одеської міської ради проголосував за розробку схеми зонування пересування містом за допомогою електричних самокатів.  

Раніше комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила, що одеський муніципалітет має звернутись до Верховної Ради України щодо необхідності врегулювання питання використання самокатів та внесення даного транспортного засобу до Правил дорожнього руху.

Зростаюча кількість електричних засобів пересування (самокатів, мопедів тощо) почала турбувати одеський муніципалітет 17 травня.

У вересні минулого року депутати Верховної Ради України в першому читанні підтримали законопроєкт № 3023, який передбачає введення нової категорії учасників дорожнього руху.

Поділитися