15 лютого 2021 р. 20:34

В мерії не знають, як позбутися "паркового" комунального підприємства

В мерії не знають, як позбутися "паркового" комунального підприємства

Одеський міський голова Геннадій Труханов обурений бездіяльністю комунального підприємства "Парки Одеси", проте в мерії не знають, як позбутися цього КП.

Про це стало відомо під час дистанційної апаратної наради. 

За словами мера, зеленими насадженнями в місті займається КП "Міськзелентрест", організацію масових заходів найчастіше бере на себе департамент культури та туризму, а КП "Парки Одеси" таким чином взагалі не потрібні. 

Проте, як пояснила директорка департаменту культури та туризму міськради Тетяна Маркова, ліквідувати це КП не так просто. 

"Оскільки це парки культури та відпочинку - вони в мережі міністерства культури. Парки це ж не лише уборка території, а й насищення культурним життям. Такі КП є майже в кожному місті, де є парки культури та відпочинку. Така практика. Вони проводять велику кількість культурно-розважальних заходів, вони як підприємства, їхню діяльність можна доповнити. Ці КП найчастіше виконують обов'язки адміністрації парків. В 2014 році наші окремі КП, які були в парках "Преображенському" чи "Шевченко", наприклад, об'єднали в єдине КП. І ліквідувати цю мережу не так просто. На сьогодні можна обговорити можливості їх розвитку", - зазначила вона. 

Натомість Генадій Труханов зазначив, що ця структура не працює, та запропонував розглянути можливість створення замість КП "парковий" відділ у складі департаменту.

"Вони взагалі зрозуміли, що створили? Воно в нас просто "щоб було", воно не працює. Тому що міністерство це створило. Давайте їм підкажемо. Я звернуся до Асоціації міст України. Хай пояснять, що ці КП роблять в інших містах. Може там вони також лише формальні об'єднання", - зазначив мер. 

Втім, Тетяна Маркова пояснила, що згідно з новим положенням про КП, воно має займатися організацією культурно-масових заходів у парках культури та відпочинку. 

Нагадаємо, розмова про ліквідацію цього комунального підприємства розпочалася ще у вересні 2020 року.     

В лютому 2020 року директор департаменту міського господарства Дмитро Жеман заявив про намір об'єднати два комунальних підприємства, що відповідають за зелені насадження в місті.

В травні 2019 року правоохоронці обшукали робочий кабінет директора департаменту культури і туризму Одеської міськраді Тетяни Маркової, але не проводили слідчі дії в її будинку.

Обшук був пов'язаний зі справою в.о. директора КП «Парки Одеси» Олега Цибохіна, якого підозрювали у вимаганні 50 тисяч гривень у громадській організації «Лавка майстрів».

Поділитися