23 січня 2021 р. 13:21

В Ізмаїлі ліквідують типографію, яка працює більше 70 років

В Ізмаїлі ліквідують типографію, яка працює більше 70 років

Комунальне підприємство «Ізмаїльська міська друкарня» ліквідують через застаріле обладнання та відповідно, неконкурентність з сучасними приватними підприємствами.

Даний проєкт рішення винесено виконавчим комітетом на розгляд чергового засідання ради, яке відбудеться 29 січня.

Для інформації: комунальне підприємство «Ізмаїльська міська друкарня», що знаходилось за адресою: Одеська область, Ізмаїльський район, м. Ізмаїл, вул. Семінарська, 38 за офіційними даними пропрацювало 77 років.

Як повідомляється на вебсайті «Ізмаїл Сіті», в 1900 році будівля, де розташована типографія, називалась офіційно «будинок з лавками», де було встановлено приватною особою типографське обладнання. В 1944 році підприємство націоналізували, а тому підприємству більше ніж 121 рік.

Здание типографии в годы Второй Мировой войны

Будівля друкарні в роки Другої світової війни

Нагадаємо, у грудні в Одесі пройшов мітинг проти знесення старовинного особняка на вулиці Рішельєвській.

Захід "Врятуємо Стару Одесу разом!" проводився з метою збереження історичного вигляду вулиці, зокрема будівель колишньої друкарні Є. Фесенка, Рішельєвського театру і пам'ятників навколо.

Раніше виконуюча обов'язки директора департаменту архітектури та містобудування Тетяна Боринська розповіла про проєкт будівництва на місці старовинного особняка на вулиці Рішельєвській, 47/49. За її словами, фасад будівлі збережуть, проте візуалізації в управлінні архітектури немає, а градрозрахунок готують не в муніципалітеті. Так само градумови були опубліковані на сайті архітектури та містобудування, але в них не вказано пряму вимогу про збереження фасаду.

Фото: "Измаил в зданиях"

Поділитися