09 липня 2021 р. 21:08

В голови Одеської обладміністрації в 104 рази менше землі ніж в його хмельницького колеги

В голови Одеської обладміністрації в 104 рази менше землі ніж в його хмельницького колеги

Голова Одеської обласної адміністрації Сергій Гриневецький володіє двома ділянками землі загальною площею 0,2 гектара, тобто площа його землі в 104 рази менше ніж в голови Хмельницької ОДА Сергія Гамалія.

Скільки землі задекларували за 2020 рік голови обласних адміністрацій підрахували експерти видання "Слово і Діло".

За підрахунками аналітиків, голови ОДА та члени їхніх сімей у 2020 році володіли або орендували 31,5 га землі. 

Найбільша площа землі у голови Хмельницької ОДА Сергія Гамалія: він задекларував 14 ділянок на 20,8 гектара. У голови Черкаської обладміністрації Олександра Скічка у власності три ділянки площею 3,7 гектара.

Валентин Резниченко, який очолює Дніпропетровську ОДА, задекларував 11 земельних ділянок площею 2,9 гектара. У решти голів ОДА менше одного гектара землі.

Взагалі немає землі у голови Луганської ОДА Сергій Гайдая, глави Донецької ОДА Павла Кириленка, голови Миколаївської ОДА Віталія Кіма, голови Харківської ОДА Айни Тимчук, голови Сумської ОДА Дмитра Живицького, голови Житомирської ОДА Віталія Бунечка, голови Львівської ОДА Максима Козицького та голови Кіровоградської ОДА Марії Чорної.

Нагадаємо, Одеський міський голова Геннадій Труханов задекларував у 2020 році 2,8 гектарів землі, тобто вдесятеро більше ніж мер Києва Віталій Кличко.  

У квітні 2021 року Верховна Рада України на засіданні 28 квітня у другому читанні та в цілому ухвалила закон №2194 щодо проведення земельної децентралізації – він є ключовим для проведення земельної реформи.  

В ніч на 31 березня 2020 року Верховна Рада ухвалила законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення». Це значить, що сільськогосподарську землю можна буде продавати і купувати.

Тож з першого липня в Україні почав діяти ринок землі.  

Поділитися