20 серпня 2021 р. 12:07

В центрі Одеси зносять частину нахаббуду

В центрі Одеси зносять частину нахаббуду

Співробітники управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради разом із працівниками КП ''Одеспроект '' та під прикриттям "Муніципальної варти" почали знесення частини нахаббуду на вулиці Рішельєвській, 41 в центрі міста.

Про це повідомив начальник управління Олександр Авдєєв

Він зазначив, що управління  поки що не може знести незаконні поверхи, але зараз прибрали частину конструкцій на міській землі.

"Прямо зараз! Демонтуємо  незаконну прибудову на Рішельєвській. Активізуємо боротьбу проти нахаббуду на Рішельєвській, 41. Власника ми неодноразово попереджали і судилися проти захоплення міської землі та надбудови поверхів.  Але його це не спинило", - написав Олександр Авдєєв на своїй сторінці у Facebook.

За даними ДАБК, після відміни мораторію його співробітники вийшли на перевірку на Рішельєвську, 41 та встановили численні порушення:

  • збудовано 7-поверхову будівлю з цокольним поверхом замість 5-ти поверхової, як передбачено затвердженою проєктною документацією та експертним висновком;
  • перевищено гранично-допустиму висоту будівель - замість 18,6 м, як вказано в містобудівних умовах та обмеженнях, вже побудували 21 м;
  • збільшили пляму забудови без права власності (користування) на земельну ділянку;
  • відсутні документи, які б надавали право на виконання будівельних робіт з будівництва 7-поверхової будівлі за даною адресою відповідно до Реєстру будівельної діяльності.

Раніше Одеський окружний адміністративний суд відмовив управлінню Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради у вимозі заборонити реєстрацію прав власності на новобудову, що розташована на вулиці Рішельєвській, 41.

Нагадаємо, П’ятий апеляційний адміністративний суд повністю задовольнив вимоги управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради щодо будівництва на Рішельєвській, 41.

10 липня 2020 року Одеський окружний адміністративний суд відкрив провадження про скасування повідомлення про початок виконання будівельних робіт через розбіжності в документах. Але 25 січня у задоволенні адміністративного позову управлінні відмовили

Поділитися