19 вересня 2021 р. 22:06

В центрі Одеси замінять усі вуличні світильники

В центрі Одеси замінять усі вуличні світильники

Заступник Одеського міського голови Дмитро Жеман у своєму відеоблозі розповів про реконструкцію системи вуличного освітлення в місті. 

Посадовець нагадав про ступінь завершення масштабних робіт у Суворовському районі із заміни переважної більшості світильників - понад 90 відсотків. Згодом це буде закінчено, додав він. 

Також тривають відповідні роботи в історичному центрі міста. Тут Дмитро Жеман пообіцяв повну заміну всіх світильників на світлодіодні. Згодом, на його думку, їх можна буде інтегрувати у систему "Розумне місто". Роботи мають завершитися до кінця поточного року. 

Зокрема, на вулиці Катерининській будуть встановлені опори для ліхтарів там, де раніше лампи були розміщені на розтяжках. При цьому світло стане більш спрямованим і якісним, ніж раніше, запевнив віцемер.

Компания ДТЕК "Одеські електромережі" веде роботи з підключення нової підстанції. Про це у відеоблозі розповів заступник Одеського міського голови Дмитро Жеман.

Турецька компанія «Aksa Enerji Uretim A.S.» висловила готовність побудувати та експлуатувати парогазову електростанцію в Ізмаїлі, призначену для електро- і теплопостачання промислових та комунальних споживачів. Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної адміністрації.

Прессекретар президента Володимира Зеленського Сергій Никифоров заявив, що тарифи на електроенергію різко не збільшаться.Таку заяву він зробив підчас брифінгу. 

"Різкого підняття тарифів на електроенергію, яким зараз намагаються залякувати, не буде. Для багатьох його не буде взагалі. Це принципова позиція Президента. Уже зараз є верстви населення, для яких тарифи завеликі. Це рішення Ради нацбезпеки й оборони. Зараз уряд, НКРЕКП опрацьовують рішення, якою має бути система сплати за електроенергію і ціни. РНБО виділила на це певний час. До Дня Незалежності чи раніше побачимо, хто і скільки має платити", - заявив Нікіфоров.

Поділитися