20 квітня 2021 р. 22:13

В центрі Одеси з пам'ятника архітектури знесли незаконну мансарду

В центрі Одеси з пам'ятника архітектури знесли незаконну мансарду

Співробітники Управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради знесли мансарду на Пушкінській, 34, яку намагалися побудувати без необхідних дозвільних документів. 

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook начальник управління Олександр Авдєєв

Він зазначив, що власників неодноразово попереджали про незаконність робіт та просили зупинити, бо це пам'ятник архітектури і треба мати дозвіл не ДАБК, а центрального органу ДАБІ.  

"Зазначу, що управління ще минулого року подало позовну заяву до Одеського окружного адміністративного суду для припинення права на початок виконання будівельних робіт, а просили суд заборонити суд здійснювати підготовчі та будівельні роботи, а також реєстраційні дії щодо об’єкта будівництва. Але ухвалою Одеського окружного адміністративного суду від 1 березня 2021 року нам відмовили  у забезпеченні позову. Не погоджуючись з цим, наше управління ДАБК подало апеляційну скаргу. Справа по суті ще не розглянута", - зазначив Олександр Авдєєв.

Замовники допустили низку порушень:

  • департаментом архітектури та містобудування не видавалися містобудівні умови та обмеження для проєктування реконструкції горищних приміщень;
  • ще в квітні 2014 року Інспекцією ДАБК в Одеській області зареєстровано декларацію про початок виконання будівельних робіт з реконструкції нежитлового дахового приміщення під окремі квартири, але на попередніх власників. Повідомлень про зміну даних у вказаній декларації не надходило, що треба було обов’язково зробити; 
  • більш за те, це пам’ятник архітектури, тому обов’язково треба було отримати в Держархбудінспекції України дозвіл на виконання будівельних робіт за даною адресою. Це найвищий клас наслідків, тому саме центральний ДАБІ повинен погоджувати цю документацію;
  • незважаючи на відсутність необхідних документів, тут почали проводити будівельні роботи.

Нагадаємо, спеціалісти управління державного будівельно-архітектурного контролю Одеської міської ради виявили у 2020 році 700 випадків проведення самочинних будівельних робіт.

У січні 2021 року спеціалісти управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради 14 січня вперше скористалися повноваженнями демонтувати нахаббуди, отримані від виконкому Одеської міської ради 10 грудня минулого року

Втім, співробітники міського управління Державної архітектурно-будівельної інспекції зареєстрували в листопаді 2020 року на вісім нахаббудів менше, ніж в жовтні.

Нагадаємо також, що Управління державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради оштрафувало порушників правил будівництва в місті на загальну суму 12 мільйонів 779,2 тисяч гривень за 2019 рік.

Поділитися