10 листопада 2021 р. 16:29

В центрі Одеси горить гуртожиток (оновлено)

В центрі Одеси горить гуртожиток (оновлено)

Пожежа у гуртожитку Одеської державної академії технічного регулювання та якості на вулиці Новосельського в центрі Одеси спалахнула 10 листопада.

Як повідомили у пресслужбі Державної служби з надзвичайних ситуацій в Одеській області наразі горить на сьомому поверсі будинку. 

В ДСНС поки не повідомляють про постраждалих проте загиблих немає. Наразі евакуюють студентів. 

 


17.00 Як заявив журналістам начальник ГУ ДСНС в Одеський області Вадим Шулюк, рятувальники отримали сигнал про загоряння у гуртожитку о 15.34. Через чотири хвилини розрахунки прибули на місце події. Вогонь охопив 30 кв. м кімнати. Для його приборкання було задіяно 48 рятувальників і 14 одиниць техніки,  37 осіб було евакуйовано. Постраждалих немає. Керівник управління також сказав, що раніше на даному об'єкті фахівці знайшли порушення і звернулися до суду для його закриття. Суд ухвалив відповідне рішення, проте його в ДСНС поки що немає. Також Вадим Шулюк звернув увагу журналістів на порушення, які виявилися під час пожежі - це встановлені на вікнах решітки, система пожежного водопостачання будівлі, яка не спрацювала, а також відсутність пожежної сигналізації. 

Зазначимо, слідчі Головного управління Національної поліції України в Одеській області кваліфікували пожежу у нічному клубі на одеському узбережжі як умисне знищення або пошкодження майна.

 Нічний клуб «True Man Hot Boat», що розташовувався на пляжі «Дельфін» в Приморському районі Одеси, згорів вночі 9 листопада.

31 серпня рятувальники вимушені були знову гасити пожежу на звалищі що за межами села Абрикосове, Шабської територіальної громади Білгород-Дністровського району. 

Зазначимо, що 17 серпня тут же вирувала пожежа. І також підозрювали підпал.

Фото: ІзбірКом

Поділитися