06 червня 2021 р. 21:05

В Білгороді-Дністровському хочуть відкрити центр реабілітації дітей і молоді з інвалідністю

В Білгороді-Дністровському хочуть відкрити центр реабілітації дітей і молоді з інвалідністю

В Білгород-Дністровській міській раді відбувся круглого стіл за участю ініціативної групи «Особливі діти Аккерману». Про це йдеться в повідомленні на сайті міськради.

Учасники зустрічі обговорили створення у місті обласного Центру комплексної реабілітації для дітей та молоді з інвалідністю. Найбільш пристосованим під дані цілі місцем назвали колишній будинок дитини по вул. Сонячній.

За інформацією керівниці інціативної групи Тетяни Вижги, тільки в Білгороді-Дністровському мешкає понад 200 дітей з особливими потребами. А загалом на території новоствореного району таких дітей більше 1800. І це без урахування молоді з інвалідністю.

Голова ініціативної групи ознайомила присутніх з діяльністю подібних Центрів в інших містах України. Створення такого об'єкта, на її думку, надасть допомогу як дітям-містянам, так і мешканцям усіх населених пунктів району. Також Тетяна Вижга зазначила, що установа повинна носити статус закладу обласного підпорядкування та фінансуватися з усіх можливих джерел.

Отже, учасники засідання вирішили звернутися до обласної влади з проханням розглянути можливість створення у Білгороді-Дністровському обласного Центру комплексної реабілітації для дітей та молоді з інвалідністю.

Нагадаємо, одесити розкритикували новий інклюзивний пляж в Одесі. 

31 травня 2021 року, під час апаратної наради презентували оновлені зупинкові комплекси, які департамент транспорту, зв'язку та організації дорожнього руху планує встановлювати в Одесі, на яких планується встановити додаткові інклюзивні елементи. 

Provodnik online - це проєкт, завдяки якому люди з інвалідністю, батьки з маленькими дітьми, літні люди зможуть будувати собі доступні маршрути, відзначати на карті не інклюзивні локації і навіть звертатися до міської влади.

Поділитися