18 грудня 2021 р. 17:43

Уряд збільшив соціальні стипендії для студентів вишів на 50 відсотків

Уряд збільшив соціальні стипендії для студентів вишів на 50 відсотків

17 грудня 2021 року Урядом ухвалено Постанову щодо підвищення розміру соціальних стипендій Верховної Ради для студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти з числа дітей-сиріт і дітей з малозабезпечених сімей.

Про це повідомили у Міністерстві освіти та науки України.

Соціальні стипендії Верховної Ради отримують 150 студентів закладів вищої освіти, у тому числі 50 студентів закладів вищої освіти I та II рівнів акредитації. Розмір стипендії, який складає 750 грн для здобувачів фахової передвищої освіти та 950 грн для здобувачів вищої освіти, буде збільшений на 50 відсотків.

Постановою передбачено надання соціальних стипендій ВРУ як для здобувачів вищої, так і фахової передвищої освіти:

  • з числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, а також студентів (курсантів), які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків;
  • із сімей, що отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям».

Нагадаємо, основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання 2022 року відбудеться з 23 травня до 17 червня, що затверджено наказом Міністерства освіти і науки України від 2 листопада 2021 року.

Інформаційний освітній ресурс Освіта.ua склав рейтинг загальноосвітніх шкіл України за підсумками ЗНО 2021 року.

Цього року вперше закладам вищої освіти приватної форми власності було надано можливість брати участь у розподілі місць державного замовлення. Тож, за інформацією Міністерства освіти та науки, 43 вступники, які отримали рекомендації на бюджет, зможуть навчатися у приватних закладах вищої освіти.

Цьогоріч в Україні 574 учасника ЗНО набрали 200 балів, і серед них 28 представників Одещини. Це втричі більше, ніж минулого року, повідомив департамент освіти та науки обладміністрації.

Вісім одеських вишів увійшли до сотні найпопулярніших серед абітурієнтів.

Поділитися