18 серпня 2021 р. 15:04

Уряд виділив Одещині 300 тисяч на житло для прикордонників

Уряд виділив Одещині 300 тисяч на житло для прикордонників

Кабінет міністрів України розподілив два мільйони гривень на будівництво чи придбання житла для прикордонників, з яких 300 тисяч перерахують Одеській області. 

Відповідне рішення уряд ухвалив 18 серпня. 

Зокрема йдеться про придбання квартир в будинку на 160 квартир на вулиці Левітана, 113 в Одесі та на реконструкцію гуртожитку на вулиці Самборського, 21 у Подільську Одеської області. 

У березні 2012 року Департамент забезпечення Адміністрації Державної прикордонної служби, окремий відділ капітального будівництва Державної прикордонної служби та ТОВ «Корала» підписали договір про розробку і виготовлення проектно-кошторисної документації та будівництво комплексу багатоповерхових житлових будинків.

Йдеться про комплексну забудову ділянки Державної прикордонної служби площею 5,6 га по вулиці Левітана, 113. в грудні 2014 була зареєстрована декларація про початок будівельних робіт.

У травні 2016 року року тодішній прем'єр-міністр Володимир Гройсман підписав розпорядження, згідно з яким в 2016 році з держбюджету виділили 1,5 млн грн на будівництво будинку по вулиці Левітана, 113 за програмою будівництва житла для військовослужбовців.

У грудні 2020 року прокурори Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону до суду направили обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням керівника одного із комерційних підприємств у заволодінні бюджетними грошовими коштами в сумі 4,3 мільйони гривень. 

Господарський суд Одеської області 5 листопада задовольнив позов військового прокурора Одеського гарнізону Південного регіону України в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції в Одеській області до Квартирно-експлуатаційного відділу Одеси.

Раніше прокурори Одещини забезпечили поновлення права власності держави на нерухоме майно АТ «Українська залізниця» площею 520 квадратних метрів у Малиновському районі міста.

Також прокурори Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону завершили досудове розслідування кримінального провадження, розпочатого за підозрою керівника одного із комерційних підприємств у заволодінні бюджетними грошовими коштами в розмірі 7,5 мільйонів гривень.

У серпні минулого року Південне територіальне квартирно-експлуатаційне управління оголосило повторний тендер для вибору підрядника, якому заплатять за будівництво казарми поліпшеного планування в військовому містечку в Подільському Одеської області.

Поділитися