24 жовтня 2021 р. 18:19

Уряд планує відкрити у всіх областях реабілітаційні центри для ветеранів

Уряд планує відкрити у всіх областях реабілітаційні центри для ветеранів

У 2023 році будуть створені сучасні регіональні центри медичного забезпечення та психологічної реабілітації для військовослужбовців та ветеранів війни. Про це розповіла міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

Зазначимо, що 13 жовтня Президент України видав указ "Про деякі заходи із забезпечення соціальних гарантій військовослужбовців та ветеранів війни". Пунктом 2 документу дано вказівку Кабінету Міністрів України, обласним, Київській міській державним адміністраціям забезпечити створення до кінця 2023 року у кожній області регіональних центрів медичного забезпечення, психологічної реабілітації військовослужбовців та ветеранів війни.

«Дуже важливо, що держава активно реалізовує ветеранську політику. Ми хочемо пріоритезувати питання психологічної та медичної реабілітації для захисників України, – зазначила очільниця Мінветеренів. – Наша система має пострадянську інерцію – від початку війни досі не створено єдиної системи реабілітації для захисників».

Раніше вісім обласних редакцій «Українського радіо» створили перший випуск радіожурналу «Після фронту».  Він доступний слухачам з Одеси, Львова, Черкас, Кропивницького, Вінниці, Чернігова, Херсона та Харкова, повідомила пресслужба Суспільного.

Кабінет Міністрів України на позачерговому засіданні 11 жовтня підтримав рішення про встановлення з 1 січня 2022 року мінімальної пенсійної виплати на рівні не менше ніж 7 тисяч 800 гривень кожному з непрацездатних батьків, дружині (чоловіку) захисників, що загинули в зоні проведення антитерористичної операції - операції об'єднаних сил. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль

29 серпня до пам'ятного знаку у сквері Героїв Небесної Сотні прийшли жителі Одеси, які висловили повагу захисникам нашої держави і вшанували пам'ять полеглих за свободу і незалежність України. Сім років тому українські солдати потрапили в оточення поблизу Іловайська на Донеччині. Понад двісті воїнів загинули в тих боях. 

Поділитися