07 вересня 2021 р. 22:10

Управління реєстрації та паспортизації в Малиновському районі виявилось малодоступним

Управління реєстрації та паспортизації в Малиновському районі виявилось малодоступним

Регіональні представники Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Одеській області Валентин Михайлов та Тарас Кошевий здійснили моніторинговий візит до управління реєстрації та паспортизації в Малиновському районі департаменту надання адміністративних послуг Одеської міської ради. Посадовці здійснили перевірку дотримання принципу недискримінації в різних сферах суспільних відносин, а саме архітектурної доступності приміщення для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Про це повідомили у пресслужбі омбудсмена.

Під час моніторингу встановлено, що архітектурна доступність управління реєстрації та паспортизації в Малиновському районі департаменту надання адміністративних послуг Одеської міської ради для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення не відповідає вимогам Державних будівельних норм «Інклюзивність будівель і споруд», затверджених наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово–комунального господарства України від 30 листопада 2018 року.

Зокрема:

  • сходи на вході до будівлі не мають контрастного маркування;
  • поверхня пандуса слизька, на ній відсутнє маркування кольором або фактурою, контрастною відносно суміжних горизонтальних поверхонь;
  • відсутня кнопка виклику персоналу на вході до приміщення;
  • відсутня тактильна табличка на вході з назвою і графіком роботи об’єкта;
  • відсутнє кольорове маркування на підлозі;
  • приміщення не забезпечено рівними порогами.

За результатами моніторингового візиту готується звіт та відповідний лист-реагування для усунення недоліків.

Нагадаємо, у Києві на вулиці Інститутській в центрі міста підпалили офіс омбудсмена з прав людини Людмили Денисової

Регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Одеській області Яна Кузьміна здійснила моніторинг дотримання інформаційних прав у Городненській сільській об’єднаній територіальній громаді Болградського району Одеської області.

Працівники Департаменту з питань реалізації національного превентивного механізму Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини відвідали одеські суди.

Поділитися