28 травня 2021 р. 16:27

«Укртрансбезпека» направить в Одеську область додаткових інспекторів

«Укртрансбезпека» направить в Одеську область додаткових інспекторів

Державна служба України з безпеки направить в Одеську область додаткових інспекторів, щоб габаритно-вагові комплекси працювали в цілодобовому режимі і не створювалися черги.

Про це заявив голова «Укртрансбезпеки» Єгор Прокопчук в ефірі проєкту Першого міського радіо «Код доступу 102,7».

Влітку в порти Одеської області поїде величезна кількість фур.

«На жаль, того збільшення, яке ми планували, не відбулося через питання фінансування. На літній період ми плануємо майже половину всіх інспекторів з усієї країни направляти на південь, щоб перекрити перевантаженим фурам під'їзди до портів. У минулому році в Україні встановили 48 габаритно-вагових комплексів, кілька - в Одеській області. Автоматичний комплекс ніколи не візьме хабар, він працює 24/7, він не хворіє, йому не потрібно йти у відпустку. А ще - комплекс вирішує питання зі швидкістю оформлення штрафів. Зараз у інспектора йде приблизно 30 хвилин на якісне оформлення штрафу, який потім не буде оскаржений в суді. Комплекс це зробить за частку секунди. Зараз ми чекаємо, поки Верховна Рада ухвалить у другому читанні відповідний законопроєкт. Я сподіваюся, що до кінця літа у нас буде принципово новий спосіб контролю над перевантаженими фурами», - розповів Єгор Прокопчук.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України затвердив план заходів з облаштування пріоритетних пунктів пропуску на 2021-2023 роки, яким, зокрема, передбачено реконструкцію, модернізацію та технічне переоснащення 25 діючих і будівництво 10 пунктів пропуску, у тому числі, на західному кордоні.

У грудні 2019 року робочу групу з транспортників, депутатів профільного комітету, поліцейських і Служби автомобільних доріг створили в Одеській обласній адміністрації.

Невідомі люди в масках атакували вночі 16 квітня 2019 року пост вагового контролю на трасі Одеса-Київ біля села Дачне, відкривши вогонь по інспекторам «Укртрансбезпеки» та активістам організації «Український транспортний союз».

Залучати активістів до спостереження за роботою вагових комплексів стали в травні 2018 року. Після нападу, втім, вирішили відмовитися від цієї практики.

Поділитися