14 листопада 2021 р. 11:57

Українські моряки провели маневри з колегами з НАТО

Українські моряки провели маневри з колегами з НАТО

У спільних діях разом з кораблями ВМС США, Туреччини і Румунії взяли участь середній десантний корабель "Юрій Олефіренко" і патрульний катер "Слов'янськ", що базується в Одесі. Про це повідомила пресслужба ВМС України. 

В акваторії Чорного моря військові моряки чотирьох країн провели тренування типу PASSEX.

Серед інших був задіяний флагман 6-го флоту США корабель управління "Mount Whitney". Також було залучено авіацію американських ВМС – патрульний літак P-8 "Poseidon" та гелікоптер. Загалом в тренуванні взяли участь 7 кораблів.

Метою тренування було відпрацювання взаємодії у складі багатонаціональної тактичної групи відповідно до стандартів НАТО та підвищення рівню взаємосумісності з флотами Альянсу. Окрім того, подібні заходи дозволяють підтримувати безпеку в Чорному морі, вдосконалювати навченість екіпажів кораблів ВМС України та ВМС США для виконання спільних морських операцій.

Під час виконання тренування у визначеному районі було відпрацьовано елементи з тактичного маневрування, тренування з сигналовиробництва із використанням міжнародної системи сигналів, висвітлення морської обстановки в районах інтенсивного цивільного судноплавства, тренування зі зв’язку, тощо.

Нагадаємо, Військово-Морські Сили України 20 - 23 жовтня проводили навчання з бойової підготовки в північно-західній частині Чорного моря. У зв'язку з цим район навчань буде закритий для цивільних судів, повідомив вебпортал USM.

У Навчальному центрі Морської охорони завершено черговий курс підвищення кваліфікації «Підготовка екіпажів кораблів з боротьби за живучість для молодшого персоналу», повідомив сайт Держприкордонслужби України. 

Британські тральщики Ramsy та Blyth виведені з бойового складу Королівського військово-морського флоту Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії. Надалі їх передадуть Україні, повідомив вебпортал британського ВМФ.

Цього року навчання серії "Сі Бриз" були наймасштабнішими, про що свідчить рекордна кількість держав-учасниць. Вони тривали з 28 червня по 10 липня в місті Одесі, Очакові, Дністровському лимані, Кінбурнській косі, островах Зміїний і Первомайський та інших районах нашої країни. В "Сі Бризі" взяли участь близько 30 кораблів, катерів та суден, понад 30 літаків і вертольотів, до 5 тисяч особового складу та 50 одиниць озброєння і військової техніки. 

Поділитися