16 грудня 2021 р. 12:20

"Укравтодору" виділили 190 мільйонів євро в кредит на дорогу Київ-Одеса

"Укравтодору" виділили 190 мільйонів євро в кредит на дорогу Київ-Одеса

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надасть Державному агентству автомобільних доріг України ("Укравтодор") транш у розмірі 190 мільйонів євро на ремонт та покращення технічного стану ділянок автошляху М-05 Київ-Одеса.

Як йдеться у повідомленні ЄБРР, кошти виділяються з урахуванням зроблених агентством кроків у напрямі покращення управління.

У ЄБРР зазначають, що надання нового траншу стало можливим завдяки прогресу, досягнутому "Укравтодором" у перегляді систем управління агентством з метою подальшого просування необхідних реформ. Зокрема, незалежні експерти розробили комплексний план дій щодо запобігання корупції, затверджений керівною групою високого рівня, до складу якої входять представники уряду, Офісу президента, ЄБРР та "Укравтодору".

За даними банку, цей план, який вже використовується, передбачає комплексний підхід до забезпечення доброчесності та комплаєнсу, покращення корпоративного управління та внутрішніх механізмів, політик та процедур запобігання корупції. Він також має сприяти розвитку культури доброчесності у масштабах усієї організації.

Реформа в "Укравтодорі", спрямована на подолання корупції у дорожньому секторі, є пілотною програмою згідно з меморандумом про взаєморозуміння щодо посилення корпоративного управління у державному секторі, підписаному у жовтні 2020 року між урядом України та ЄБРР.

Нагадаємо, за перші 9 місяців 2021 року Управління дорожнього господарства (УДГ) Одеської міської ради встигло провести майже 325 мільйонів гривень платежів. УДГ - традиційно один з найбільших розпорядників міської ради. 

У жовтні частина траси М-05 Київ – Одеса у напрямку столиці була перекрита з 5-8 жовтня, рух здійснюватиметься однією смугою правої проїзної частини у напрямку Одеси. 

Поділитися