30 січня 2021 р. 19:28

У США триває підготовка українських моряків

У США триває підготовка українських моряків

У США триває посилений курс підготовки двох екіпажів патрульних катерів типу «Айленд».

Про це повідомляє Інформаційне агентство Міністерства оборони України «АрміяInform».

В повідомлені зазначається, що по прибуттю до США українські військові моряки пройшли двотижневий карантин. Після цього на базі суднобудівної верфі Берегової охорони США під керівництвом американських інструкторів розпочалося саме навчання.

10-тижнева допідготовка двох майбутніх екіпажів патрульних катерів класу «Айленд» проходить у місті Балтимор, штат Меріленд.

Очікується, що самі катери надійдуть до України морським шляхом до кінця першого півріччя цього року. Нині ж вони проходять у США відповідне технічне обслуговування й доозброєння.

Під час курсу підготовки українські екіпажі опанують будову та основні тактико-технічні характеристики катерів цього проєкту, засвоять правила боротьби за живучість, відповідно до вимог і стандартів Берегової охорони США, навчаться правильно та ефективно експлуатувати та обслуговувати катерні системи та озброєння, навігаційне обладнання та засоби зв’язку, а також пройдуть курс підготовки по роботі з Electronic Chart Display and Information Systems (ECDIS) тощо.

В Одесі на базі Військово-морського ліцею імені віцеадмірала Володимира Безкоровайного триває останній етап підготовки перед відрядженням до Сполучених Штатів Америки третього екіпажу патрульних катерів типу «Айленд».

Нагадаємо, у листопаді Військово-Морські Сили Збройних Сил України провели інструкторсько-методичне заняття та базове навчання з практичним застосуванням сил і засобів.

У вересні проводилося спільне навчання Військово-Морських Сил України та Військово-Морських Сил Румунії «Riverine-2020», яке проводиться вже третій рік поспіль, починаючи з 2018 року в Ізмаїлі Одеської області.

Нагадаємо також, що Служба безпеки України викрила та блокувала схему незаконного переправлення моряків через державний кордон на тимчасово анексовану територію АР Крим.

У січні четверо українських моряків, яких утримували в Лівії з 2016 року, повернулися додому. Літак з українськими моряками вилетів з Лівії, транзитом через Стамбул.

Поділитися