06 грудня 2021 р. 19:21

У розташуванні одеської мехбригади відкрили пам'ятник Лицарям Зимового походу

У розташуванні одеської мехбригади відкрили пам'ятник Лицарям Зимового походу

Пам'ятний знак учасникам Першого Зимового походу армії УНР відкрили сьогодні, у День Збройних сил України, у пункті постійної дислокації 28 окремої механізованої бригади, що у селищі Чорноморське Одеського району.

Як розповів командир з'єднання підполковник Віталій Гуляєв, пам'ятник встановили силами офіцерського та сержантського складу бригади за сприяння місцевої влади Доброслава та Ананьєва, повідомляє "Думська".

"Ми пишаємося тим, що відходимо від радянщини: на місці цієї пам'ятки стояла стела, присвячена черговим роковинам комсомолу чи партії, і це був останній монумент радянської влади у нас. Пам'ятник ми зробили буквально нічого, на голому ентузіазмі", - каже офіцер.

Також з нагоди свята на території військової частини пройшли урочисті заходи, в ході яких військовослужбовців нагородили званнями, відзнаками, грамотами та нагородами. Після нагородження та промов військовослужбовці та гості бригади поклали квіти до пам'ятника солдатам, які загинули на сході України.

"Ми готові звільняти Донбас, Крим, а готові пройти переможним маршем по звільнених територіях, а на випадок повномасштабного російського вторгнення в Україну в мене лише одне питання: де ми їх ховатимемо", - заявив комбриг.

У травні минулого року пам’ятник воїнам, загиблим під час операції об'єднаних сил (раніше АТО), відкрили на території військового містечка штабу оперативного командування "Південь" в Одесі.

Поділитися