13 червня 2021 р. 13:23

У новоствореному дитячому будинку сімейного типу в Болградському районі виховують десятьох дітей

У новоствореному дитячому будинку сімейного типу в Болградському районі виховують десятьох дітей

У селі Малоярославець Тарутинської селищної ради створено  дитячий будинок сімейного типу. Таке повідомлення опубліковано на офіційному сайті Болградської райдержадміністрації.

Протягом січня – травня 2021 року районна служба у справах дітей проводила відповідну роботу щодо створення та організації такого дитбудинку на базі прийомної сім’ї Головачук - Лілії Семенівни та Анатолія Андрійовича.

Головачуки виховують 3 прийомних дітей. Крім того, з 4 червня 2021 року у дану сім’ю  влаштовано  на виховання та спільне проживання ще 7 дітей-сиріт.

Тарутинський центр соціальних служб закріпив за сім’єю соціального працівника та  забезпечив соціальний супровід. Новоствореному дитячому будинку сімейного типу надається комплекс послуг, спрямованих на створення належних умов функціонування сім’ї.

Нагадаємо, дитячий будинок «Перлинка» в Одесі перевели в режим обсервації через виявлення вірусу COVID-19 у 15 дітей та двох дорослих

Загальна кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на кінець 2020 року становила 5,2 тисячі осіб, що менше на 0,9%, ніж на кінець 2019 року, та на 24,2%, ніж на кінець 2010 року. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління статистики в Одеській області. 

Раніше фахівці Одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги роз'яснили, хто може всиновити дитину, які діти підлягають усиновленню та що необхідно зробити, щоб усиновити дитину.

Фото: Болградська РДА

Поділитися