19 липня 2021 р. 18:45

У найвищій будівлі Одеси тренувалися гасити пожежу

У найвищій будівлі Одеси тренувалися гасити пожежу

Після отримання виклику рятувальники прибули на місце пожежі, яка виникла у 30-типоверховому будинку. Така була легенда навчань, що відбулися сьогодні в Одесі, повідомила пресслужба регіонального Головного управління ДСНС.

Пожежники працювали на найвищій будівлі міста - багатоповерховому житловому будинку, що споруджує компанія "Стікон". Саме за  ініціативою її керівництва, яке вирішило з'ясувати ступінь безпеки об'єкта, і відбулися тактико-спеціальні навчання.

Під час заходу рятувальники  використовували сучасну техніку та оснащення. Ліквідація пожеж в такому будинку є дуже складною задачею, пов’язаною з роботою на об’єкті підвищеної поверховості. А в Одесі все ще немає автодрабини, яка дістане вище 16 поверху. Однак, як повідомили в пресслужбі, подати вогнегасні речовини на 30-й поверх вдалося після встановлення автомобіля до під’їзду за лічені хвилини.

Нагадаємо, до Приморського районного суду передали обвинувальний акт стосовно власника готелю на вулиці Посмітного, де в січні 2021 року спалахнула пожежа.

Державна служба з надзвичайних ситуацій в Одеській області повідомила, що станом на 6 ранку 18 січня про пожежу на Посмітного, де загинули двоє людей, а ще двоє постраждали. Мешканців готелю на вулиці Посмітного в Одесі, що згорів 17 січня, поселили в готелі "Адмірал" - загалом це вісім осіб.

Наразі продовжується розглядання справи щодо колишнього начальника ГУ ГСЧС в Одеській області Віктора Федорчака. 

Експосадовець підозрюється у неналежному виконанні своїх службових обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки, зокрема пожежі:

У муніципалітеті планують прийняти в комунальну власність від Міністерства освіти і науки згорілу будівлю на Троїцькій, 25. Такий проєкт розробляє департамент комунальної власності.

Поділитися