09 серпня 2021 р. 15:41

Турецька компанія планує побудувати газову електростанцію на півдні Одещини

Турецька компанія планує побудувати газову електростанцію на півдні Одещини

Турецька компанія «Aksa Enerji Uretim A.S.» висловила готовність побудувати та експлуатувати парогазову електростанцію в Ізмаїлі, призначену для електро- і теплопостачання промислових та комунальних споживачів.

Про це повідомили у пресслужбі Одеської обласної адміністрації.

Згідно з угодою про закупівлю електроенергії, проєкт реалізують за рахунок інвесторських коштів турецької компанії.

Компанія AKSA планує фінансувати, розробляти, встановлювати та експлуатувати газову електростанцію з комбінованим циклом природного газу на узгодженій території в місті Ізмаїл.

Електростанція буде складатися з газової турбіни або двигунів та парової турбіни загальною встановленою потужністю 260 МВт. Усе обладнання електростанції, включаючи підстанції, буде надано, встановлено та введено в експлуатацію компанією AKSA.

Супроводжувати новозбудовану електростанцію в Ізмаїлі планують протягом 25 років, а далі — передають у власність державі.

Нагадаємо, першу сонячну електростанцію для живлення зовнішнього освітлення встановили в грудні минулого року на автомобільній дорозі М-05 Київ-Одеса. 

В жовтні Служба автодоріг почала будівництво першої сонячної електростанції для освітлення траси Київ-Одеса.

Верховна Рада України ратифікувала фінансову угоду «Європейські дороги України III (Проєкт «Розвиток транс'європейської транспортної мережі»)» між Україною та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ), що передбачає залучення коштів позики банку у розмірі 450 мільйонів євро на капітальний ремонт автошляху М-05 Київ-Одеса, а також на будівництво північної об’їзної дороги Львова.

Зазначимо, що  в грудні 2019 року тодішній прем'єр-міністр України Олексій Гончарук підписав два документа на загальну суму € 900 млн щодо проекту співфінансування Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) і Європейським банком реконструкції і розвитку (ЄБРР) будівництва українських доріг.

Поділитися