08 лютого 2021 р. 19:24

Труханов пропонує зробити паузу в громадському бюджеті

Труханов пропонує зробити паузу в громадському бюджеті

Об'єкти, побудовані в Одесі за кошти громадського бюджету, після реалізації ніхто не доглядає, тож багато з них вже занедбані. 

Про це повідомив одеський міський голова Геннадій Труханов під час дистанційної апаратної наради 8 лютого. 

Як зазначила на засіданні директорка департаменту туризму Тетяна Маркова, деякі об'єкти можна передати на баланс комунального підприємства «Сервісний центр».

Втім, міський голова доручив вивчити питання та, можливо, призупинити реалізацію програми до вирішення питання подальшого догляду за побудованими об'єктами. 

«Об'єкти громадського бюджету мають бути на балансі у когось. Бо ми будуємо ті об'єкти, а наразі вони вже в такому занедбаному стані і ніхто за це не відповідає. Тож нам треба зараз вирішити це питання. Або ми продовжуємо цей напрямок, або я пропоную зробити паузу до вирішення цього питання. Тож треба під час ухвалення проєктів вирішувати це питання. Тому що ми не отримуємо того результату, якого чекали», - зазначив міський голова. 

Нагадаємо, в липні минулого року прокурори закінчили досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно директора комерційного підприємства, який підозрюються у привласненні понад 4 мільйонів гривень бюджетних коштів шляхом фальсифікації документів та передали її для розгляду у Приморський районний суд Одеси.

З’ясовано, що під час реалізації програми «Громадський бюджет», суб’єкт господарювання уклав договір з посадовцем Одеської міської ради про виконання робіт з капітального ремонту відновлення покриття місць загального користування з улаштуванням інноваційних ігрових інсталяцій Dreamland по Аркадіївській алеї, на Грецькій площі та у парку Шевченка.

У травні Приморський районний суд обрав запобіжний захід у виді домашнього арешту колишньому директору департаменту міського господарства Одеської міської ради Олександру Козловському

На початку травня прокурори Одеської місцевої прокуратури №3 (Приморський район) повідомили колишньому керівнику одного з департаментів Одеської міської ради та директору комерційного підприємства про підозру у заволодінні бюджетними коштами.

Led-гойдалки були встановлені в грудні 2018 року в рамках проєкту-переможця Громадського бюджету-2018 - Dreamland. Загалом роботи обійшлися майже у 5 мільйонів гривень.

Олександр Козловський був звільнений з посади директора департаменту міського господарства у листопаді 2019 року.

Ще одним проєктом громадського бюджету, який став причиною скандалу та судових позовів стало будівництво першого міського центру спортивного дресирування собак «Догтауна» на території парку меморіалу 411-ої батареї.

 

У квітні Одеський осередок громадської організації «Автомайдан» звернувся до Одеського окружного адміністративного суду з позовом. 

В серпні минулого року виконавчий комітет Одеської міськради передав комунальному підприємству «Муніципальний центр екологічної безпеки» на баланс перший міський центр спортивного дресирування собак «Догтаун».

В березні того ж року активісти одеського осередку «Автомайдану» приїхали до будинку депутатки Одеської міської ради Ірини Куценко. Протестуючі привезли до дому намет з написом «"Догтаун" Есіновіч» і розсипали перед воротами собачий корм. Як вони пояснили, «щоб тварини поїли».

В січні 2019 року активісти «Національного корпусу» і захисники парку-частини меморіалу оборони Одеси «411-я батарея» в третій раз знесли паркан, встановлений будівельниками першого міського центру спортивного дресирування собак «Догтауна».

Раніше поліцейські затримали в Одесі активіста за підозрою у вимаганні у приватного підприємця дві тисячі доларів США. Як повідомив тодішній радник начальника ГУНП в Одеській області Руслан Форостяк, затриманий виявився учасником мітингу під будівлею облполіції на підтримку будівництва центру «Догтаун» в парку на 411-й батареї.

Нагадаємо також, що одеський активіст - лідер організації «Вуличний фронт» Дем'ян Ганул заявив, що вранці 1 січня 2019 року його побили патрульні поліцейські. У свою чергу в пресслужбі поліції повідомили, що патрульні побачили п'яного чоловіка, що скандалив з жінкою і втрутилися. Однак чоловік повів себе агресивно і патрульні заспокоїли його.

У грудні 2018 року, затриманих в ході акції протесту на місці будівництва першого міського центру спортивного дресирування собак «Догтауна» активістів звинуватили в непокорі і нападі на поліцейських і дрібне хуліганство.

Перед тим кілька десятків екоактивістів і активістів партії «Національний корпус» зібралися на місці будівництва першого міського центру спортивного дресирування собак «Догтауна».

Поділитися