18 лютого 2021 р. 08:58

Троє нардепів-одеситів наїздили автівками Ради більше 88 годин у 2020 році

Троє нардепів-одеситів наїздили автівками Ради більше 88 годин у 2020 році

Народні депутати України з тих, кого обрали відстоювати інтереси Одеського регіону, минулого року користувалися автівками Верховної Ради України загалом 56 разів та наїздили 88 годин та 15 хвилин.

Про це повідомляє видання "Слово і Діло"

Окрім Олексія Гончаренка ("Європейська солідарність") та Олександра Горенюка ("Слуга народу"), які опинилися в числі любителів поїздити автівками ради в листопаді минулого року, опинився також Олег Колєв, який в травні минулого року наїздив за 15 викликів більше 20 годин. 

Олексій Гончаренко також користувався автівкою ради, тож загалом восени та навесні використовував службовий транспорт 26 разів 40 годин 10 хвилин, тобто майже половину від усього часу одеських ТОП-користувачів.

Зазначимо, що в декларації за 2019 рік Олександр Горенюк задекларував дві автівки: Audi A3 2013 року випуску, що є у його власності, а також Skoda Superb 2012 року, яка належить його батькові. 

А от Олексій Гончаренко у своїй декларації жодної автівки не вказав, проте регулярно знімає влог «Гончаренко рулить», сенс якого в тому, що він керуючи автівкою бере інтерв'ю.

Олек Колєв в декларації за 2019 рік також не вказав жодного рухомого автотранспорту. 

Загалом: 

  • У січні службовими авто скористалися 138 народних депутатів, які здійснили 693 виклики і наїздили загалом більше 811 годин. Собівартість використання авто склала 252,8 тис. грн. У п'ятірку депутатів, які найчастіше використовували авто, увійшли Юрій Камельчук, Євген Брагар, Станіслав Юраш, Марина Бардіна та Михайло Бондар.
  • У лютому 158 депутатів наїздили рекордну за рік кількість годин – 1 тисячу 182 години і 5 хвилин. Коштувало це 368,3 тис. грн. Склад найактивніших користувачів автомобілів той же, що і в січні.
  • У березні парламентським автопарком скористалися 130 депутатів, собівартість поїздок склала 225,6 тис. грн (майже 724 години). Крім Камельчука і Юраша, багато їздили Володимир Крейденко, Сергій Нагорняк і Олена Хоменко.
  • У квітні-травні, ймовірно через локдаун, депутати користувалися службовими автомобілями менше. У квітні 62 депутати наїздили майже 282 години (найбільшу кількість часу авто використовували Євген Брагар, Сергій Швець, Володимир Крейденко, Михайло Бондар і Максим Пашковський), в травні – 82 нардепи наїздили трохи більше 460 годин. (Крейденко, Швець, Нагорняк, Олег Колєв і Сергій Штепа).
  • У червні депутати знову активно користувалися автопарком: 116 осіб наїздили 782 години 35 хвилин. Багато їздили Анастасія Ляшенко, Олена Хоменко, Олена Шкрум, Тетяна Грищенко і Михайло Бондар.
  • У липні службовими автомобілями користувалися 128 депутатів, загальний час поїздок – 782 години 33 хвилини (собівартість – 243,8 тис. грн). Серед тих, хто часто їздив ті ж особи – Юраш, Хоменко, Крейденко, Пашковський і Бардіна.
  • У серпні були парламентські канікули, тому і службові автомобілі використовували рідше: 85 депутатів наїздили трохи більше 395 годин (собівартість поїздок – 123,1 тис. грн). Крім Швеця, Нагорняка, Брагара і Юраша, часто користувався автомобілем Олексій Гончаренко.
  • У вересні автопарком Верховної ради скористалися 128 нардепів – майже 893 години поїздок стали в 278,2 тис. грн. У п'ятірку депутатів, які наїздили найбільше годин увійшли, крім Крейденка і Хоменко, Юлія Овчинникова, Ганна Пуртова і Олександр Колтунович.
  • У жовтні депутати наїздили на службових авто майже 468 годин. Всього машинами користувалися 100 нардепів, найчастіше – Брагар, Крейденко, Юраш, Хоменко та Віталій Безгін.
  • У листопаді 113 парламентаріїв наїздили на автомобілях більше 628 годин. У п'ятірку нардепів, які користувалися службовими авто найдовше, увійшли: Крейденко, Гончаренко, Олександр Горенюк, Павло Мельник та Олександр Качура.
  • У грудні 123 депутати викликали службовий автомобіль 709 раз, загальна тривалість поїздок склала 803 години 36 хвилин (їхня собівартість – 250,4 тис. грн).

Нагадаємо, десять народних депутатів, які потрапили в парламент завдяки голосам мешканців Одеської області, скористалися в 2020 році правом отримання коштів для компенсації вартості оренди житла або винайму готельного номера. 

Кількість народних депутатів, обраних до парламенту представляти інтереси жителів Одеської області, і які отримали компенсацію за знімання житла в Києві в січні-лютому 2020 року, зменшилася на одного, в порівнянні з груднем минулого року.

Правом на отримання коштів для компенсації вартості оренди житла або найму готельного номера в Києві в квітні скористалися тільки 52 депутати Верховної Ради України, серед яких троє представників Одеської області.

Правом на отримання коштів для компенсації вартості оренди житла або найму готельного номера в Києві в травні скористалися 134 депутата Верховної Ради України, серед яких семеро представників Одеської області.

Правом на отримання коштів для компенсації вартості оренди житла або найму готельного номера в Києві в липні скористався 141 депутат Верховної Ради України, серед яких вісім представників Одеської області.

В червні Ігор Васильківський компенсації не отримав також як і Сергій Колебошин, зате її отримував їх однопартієць Артем Дмитрук (36 тис. 650). Олег Колєв, Олексій Леонов, Степан Чернявський і Андрій Костін отримали в червні 20 тис. 150 грн. Стільки ж отримали Микола Скорик («Опозиційна платформа-За життя») і Анатолій Урбанський, а Олександр Ткаченко отримав 19 тисяч.

Поділитися