20 червня 2021 р. 09:51

Триста випускників ВІйськової академії в Одесі отримали погони лейтенантів

Триста випускників ВІйськової академії в Одесі отримали погони лейтенантів

У Військовій академії в Одесі відбувся урочистий випуск для 300 юнаків. Про це повідомила пресслужба навчального закладу.

Лави захисників України поповнили офіцери десантно-штурмових військ, морської піхоти, військової розвідки, офіцери Сил спеціальних операцій, фахівці тилу, озброєння та фізичного виховання. Серед них є 29 випускників, що закінчили академію з відзнакою, ще троє стали золотими медалістами.

Вітали молодих лейтенантів заступник командувача Сухопутних військ ЗСУ генерал-майор  Олександр Голоднюк, командувач ВМС контр-адмірал Олексій Неїжпапа та інші представники вищого командування ЗСУ. Успіхів у службі випускникам побажав почесний гість заходу - заступник командира операції Unifier ЗС Канади в Україні  майор Стівен Кібл.

Підтримати і привітати молодих офіціреів прийшли представники органів влади та громадськості, духовенство, ветерани, батьки та рідні новоспечених лейтенантів. За традицією свято заершилось урочистою ходою випускників та вітаннями на їх адресу від першокурсників. 

Нагадаємо, українсько-американські навчання – Sea Breeze-2021 – пройдуть в акваторії Чорного моря. У них візьмуть участь 1 тисяча 750 українських військових, тисяча армійців зі США, бойові кораблі, літаки й гелікоптери. 

Збройні сили України почали збори для формування та підготовку підрозділів територіальної оборони, які будуть допомагати контролювати населенні пункти, укріплювати та охороняти державний кордон.

Військово-морські сили України повідомили адміністрації Одеського морського торгівельного порту про плани проводити бойову підготовку біля узбережжя Одеси, що можуть стати небезпечними для цивільних суден. 

Кабінет Міністрів України підготував законопроєкт, який має значно спростити процедуру надання громадянства іноземним бійцям операції Об'єднаних сил (ООС) на Донбасі.

Фото: Військова академія

Поділитися