25 лютого 2021 р. 18:00

Три будинки в Одесі неочікувано для муніципалітету перетворилися на житловий комплекс

Три будинки в Одесі неочікувано для муніципалітету перетворилися на житловий комплекс

Управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради звернулося в Одеський окружний адміністративний суд. Подано позовні заяви про припинення права на виконання будівельних робіт, скасування реєстрації декларацій про готовність об'єкта до експлуатації та скасування містобудівних умов і обмежень на Фонтанській дорозі, 64/1.

Як йдеться в повідомленні, земельна ділянка за цією адресою знаходиться в оренді у ТОВ «Укрсмарт».

За цією адресою видані містобудівні умови і обмеження для проєктування реконструкції трьох окремих об'єктів:

  • нежитлової будівлі гаража під індивідуальний житловий будинок, з надбудовою другого поверху над одноповерховою частиною будівлі, без зміни зовнішніх геометричних розмірів фундаментів,
  • нежитлової будівлі під індивідуальний житловий будинок, з надбудовою двох поверхів і мансарди, без зміни зовнішніх геометричних розмірів фундаментів,
  • житлового будинку зі збільшенням поверховості, без зміни зовнішніх геометричних розмірів фундаментів.

Проте замість цього за вказаною адресою будують два п'яти-поверхових монолітних залізобетонних каркасних будинки.

За інформацією, що міститься на інтернет-ресурсах, за цією адресою відкрито продаж квартир у ЖК «Консул».

Нагадаємо, детективи Національного антикорупційного бюро України 25 лютого провели обшуки в деяких посадовців Одеського муніципалітету в межах розслідування фактів можливих зловживань.

Раніше кіберфахівці Служби безпеки України спільно з Головним слідчим управлінням Нацполіції викрили в Одесі посадовців кількох державних установ і міськради. 

За даними спецслужби, у такий спосіб афілійовані з фігурантами комерційні структури незаконно отримували й інші великі «шматки» одеської землі.

Організували оборудку посадовці Одеської міськради, обласної прокуратури, регіональних підрозділів Державної архітектурно-будівельної інспекції та Держгеокадастру і приватні забудовники.

 

Поділитися