13 вересня 2021 р. 19:07

«Теплопостачання міста Одеси» ще не підписало угоду про придбання газу

«Теплопостачання міста Одеси» ще не підписало угоду про придбання газу

Комунальне підприємство «Теплопостачання міста Одеси» технічно готове до опалювального сезону 2021-2022 рокі на 85%, проте ще на підписало угоду з НАК «Нафтогаз України» про постачання палива.

Про це повідомила директорка КП Ганна Позднякова

«Підприємство на 85% готове до опалювального сезону. Ми чітко дотримуємося графіку, який погоджений з департаментом міського господарства, Держенергонаглядом і обладміністрацією. До 1 жовтня ми проведемо всі регламентні роботи, і технічний стан у нас не викликає ніяких питань», - сказала Позднякова.

Вона також зазначила, що «Нафтогаз України» досі не вирішив проблемні питання із Одеською ТЕЦ.

Нагадаємо, комісія з питань планування, бюджету і фінансів під час засідання 10 вересня затвердила перерозподіл надлишку доходів бюджету за вісім місяців.

Заборгованість комунального теплопостачального підприємства «Теплопостачання міста Одеси» перед акціонерним товариством «Одеська ТЕЦ» складає 854,3 мільйона гривень.

Раніше Ганна Позднякова заявляла, що Одеська теплоелектроцентраль не готова до початку опалювального сезону, а Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» та Фонд державного майна не в змозі вирішити, хто саме має запускати ТЕЦ. 

Раніше голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко під час перебування у м. Южному проінформував журналістів про своє бачення розвитку Одеської ТЕЦ. 

Тоді ж він зазначив, що остаточне оформлення теплоелектроцентралі міста у власність НАК - справа складна і потребує деякого часу через вимоги законодавства.

В липні під час робочої зустрічі у Кабінеті Міністрів України міський голова Одеси Геннадій Труханов обговорив проблему теплоелектроцентралі. Очільник громади категорично заперечував проти передачі ТЕЦ у власність НАК «Нафтогаз України».

Поділитися