23 січня 2021 р. 18:59

Судновласника Delfi судитимуть за те, що не зміг вчасно видалити танкер з акваторії

Судновласника Delfi судитимуть за те, що не зміг вчасно видалити танкер з акваторії

Пресслужба Господарського суду Одеської області повідомляє про початок розгляду справи за позовом Кабінету Міністрів України до компанії Mister Drake PC про визнання права власності на танкер-бункерувальник Delfi.

В обґрунтування позовних вимог позивач посилається на те, що компанія Mister Drake PC, яка є власником судна Delfi, не змогла власними силами виконати вимоги капітана Одеського морського порту - підняти та видалити з акваторії морського порту затонулий танкер-бункерувальник Delfi у встановлені терміни. 

Ухвалою Господарського суду було відкрито провадження у справі та призначено підготовче засідання на 3 лютого 2021 року о 10:00.

Нагадаємо, що у грудні суд відновив провадження у справі до судновласника Delfi.

В листопаді мер Одеси Геннадій Труханов відзначив почесними міськими нагородами одеситів, які брали участь у ліквідації наслідків аварії танкеру Delfi.  

Судно Delfi, яке сіло на мілину поблизу одеського пляжу ще 22 листопада 2019 року, 10 вересня 2020 року нарешті вдалось транспортувати у напрямку міста Чорноморськ. 

Загальна сума збитків внаслідок витікання забруднюючих речовин з танкеру Delfi, що до 10 вересня знаходився на хвилеломі пляжу в Одесі, складає 16,3 тисячі доларів США, тобто близько 453 тисячі гривень. 

Танкер Delfi, що 293 дні пролежав на хвилеломі пляжу «Дельфін» в Одесі, вранці 10 вересня відбуксирували в порт Чорноморська.

Господарський суд Одеської області наклав арешт на майно компанії-судновласника Mister Drake PC - танкер Delfi, який поки що знаходиться на пляжі «Дельфін». 

В серпні Господарський суд Одеської області відмовив Адміністрації морських портів України в клопотанні про арешт танкеру Delfi та стягнення з судновласника 2 мільйони 355 тисяч гривень.

Компанія-судновласник танкеру Delfi звернулася до суду з клопотанням про заборону Адміністрації морських портів вчиняти будь-які дії з судном. 

Поділитися