20 вересня 2021 р. 17:11

Судно з добривами з Южного сіло на мілину біля берегів Болгарії

Судно з добривами з Южного сіло на мілину біля берегів Болгарії

У Чорному морі біля берегів Болгарії сіло на мілину судно Vera SU.

Інцидент стався вранці в понеділок, 20 вересня, в районі заповідника «Яйлата» біля Камен-Бряг, повідомив портал Ukrainian Shipping Magazine із посиланням на "Варна радіо".

Судно перевозило добрива з Південного в Варну. Жертв, постраждалих та забруднення моря немає, вживаються заходи щодо зняття судна з мілини.  

Суховантаж Vera SU  1989 року побудови належить турецькій компанії і ходить під прапором Панами.

Нагадаємо, у судна Kormoran відмовив двигун під час руху Сулинським каналом річки Дунай, через що воно налетіло на берег і зачепило три катамарана. Інцидент трапився 15 вересня, коли суховантаж ішов з Рені (Одеська область, Україна) в Тріполі (Ліван) з 5 тисячами 524 тоннами пшениці на борту.

Яхта «Скіф», що брала участь у парусній регаті «Кубок портів Чорного моря», перекинулася ввечері, 4 липня, під Одесою на відстані 1 кілометру від пляжу Ланжерон.

Теплохід «Челябінськ» Українського Дунайського пароплавства у березні врізався в опору мосту через Дунай в угорському місті Бая.

Судно з 13 моряками на борту затонуло в Чорному морі, двоє людей загинули, повідомила Grup Servicii Petroliere, яка брала участь у рятувальній операції. 

У січні біля берегів Туреччини затонув інший суховантаж класу "Волга-Балт" - Arvin.  

Нагадаємо також, що Господарський суд Одеської області задовольнив позов Адміністрації морських портів України до компанії Mister Drake PC про стягнення 2 мільйонів 743,8 тисяч гривень.

Судно Delfi, яке сіло на мілину поблизу одеського пляжу ще 22 листопада 2019 року, 10 вересня 2020 року нарешті вдалось транспортувати у напрямку міста Чорноморськ. 

Поділитися