20 травня 2021 р. 12:29

Суд зупинив виконання рішення про знесення ярмарку на Дерибасівській

Суд зупинив виконання рішення про знесення ярмарку на Дерибасівській

Одеський окружний адмінсуд призупинив дію рішення виконкому Одеської міськради про часткове знесення кількох торгових павільйонів ярмарку на Дерибасівській. 

Згідно з ухвалою суду позивач наполягає на порушенні Одеським виконкомом вимог Конституції України, закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», закону України «Про благоустрій населених пунктів» та грубому порушенні права орендаря на користування тимчасовими пересувними спорудами.

Позивач зазначив, що на підставі договору, укладеного з ТОВ «ОДС Рент Груп», він є орендарем твердого покриття площею 1 тис. 780 кв. м та тимчасових споруд, розміщених на вказаній земельній ділянці на підставі виданих Департаментом архітектури та містобудування Одеської міської ради паспортів прив`язки, строк дії яких встановлено до 6 лютого 2032 року.

Позивач вказав, що вказане майно передано після припинення 1 березня 2021 року договору оренди майна від 1 березня 2020 року, укладеного ТОВ «ОДС Рент Груп» з ТОВ «Одеський ярмарок».

Також позивач вважає, що у разі реалізації оскаржуваного рішення виконавчого комітету Одеської міської ради та демонтажу орендованих позивачем тимчасових споруд, поновлення прав буде неможливим, що спричинить реальні збитки охоронюваним законом інтересам не тільки позивача, а й правам інших членів територіальної громади Одеси, які здійснюють підприємницьку діяльність з використанням торгівельних приміщень та які користуються послугами роздрібної вуличної пересувної торгівлі.

Разом цим, зупинення дії оскаржуваного рішення, на думку позивача, збереже стан справи до розгляду по суті.

Нагадаємо, Виконавчий комітет Одеської міської ради вирішив зробити демонтаж ряду торгівельних об'єктів на розі вулиці Дерибасівської та Червоного провулку.

У вересні комісія Одеської міської ради з питань житлово-комунального господарства розглядала питання щодо ліквідації КП «Парки Одеси». КП займається проведенням торгово-розважальних заходів та розміщення торгових точок і ярмарків.

В лютому директор департаменту міського господарства Дмитро Жеман заявив про намір об'єднати два комунальних підприємства, що відповідають за зелені насадження в місті.

Поділитися