03 вересня 2021 р. 11:54

Суд заборонив будівництво на стадіоні "Динамо" в Одесі

Суд заборонив будівництво на стадіоні "Динамо" в Одесі

Південно-західний апеляційний господарський суд підтвердив законність ухвали суду першої інстанції, якою  Громадській організації "Одеська обласна організація Фізкультурно-спортивного товариства "Динамо" України"  були заборонені будь-які будівельні роботи за адресою: м. Одеса, Французький бульвар, 27. 

Про це повідомили в організації "Спільна мета".

Громадська організація «Волонтерський рух «Спільна мета» 14 липня 2021року  звернулась до Господарського суду Одеської області з позовною заявою до Департаменту архітектури та містобудування Одеської міської ради, Громадської організації «Одеська обласна організація фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» України», в якій просила суд:

  • визнати протиправними та скасувати Містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки, що затверджені наказом Департаменту архітектури та містобудування Одеської міської ради «Реконструкція стадіону «Динамо», бази олімпійської підготовки, без зміни зовнішньої конфігурації та функціонального призначення, за адресою: м. Одеса, Французький бульвар, 27»;
  • зобов`язати Громадську організацію «Одеська обласна організація фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» України» привести земельну ділянку площею 2,7717 га, а також реконструйовану будівлю «К» за адресою: м. Одеса, вул. Французький бульвар, 27 до попереднього стану, що існував до моменту видачі оскаржуваних містобудівних умов та обмежень (шляхом демонтажу конструкцій, добудованих вище другого поверху).

Обґрунтовуючи позовні вимоги, позивач вказав, що будівництво здійснюється з порушенням будівельних норм та без відповідного дозволу, завдає шкоди охоронюваним законом правам та інтересам ГО «ВР «Спільна Мета».

Крім того, зазначив, що здійснення робіт без відповідного дозволу та відповідних інженерно-геологічних вишукувань стосовно того, чи витримають фундамент будівлі та сама земельна ділянка, які розташовані на схилі, призведе до непоправних втрат рекреаційних властивостей території, до руйнації схилів, знищення майна та людських жертв.

Зауважив, що найвищу цінність в даному випадку становлять не господарські інтереси забудовника, а екологія, цінність території, яка ним безповоротно може бути знищена.

16 липня Господарський суд відмовив волонтерському руху однак 28 липня «Спільна Мета» знов звернулася в суд. Цього разу суд вирішив заборонити Громадській організації "Одеська обласна організація Фізкультурно-спортивного товариства "Динамо" України" та будь-яким іншим особам здійснювати будівельні роботи на об`єкті, що знаходиться за адресою: м. Одеса, Французький бульвар, 27 до набрання законної сили судовим рішенням у справі №916/2027/21.

Поділитися