05 лютого 2021 р. 15:39

Суд заарештував ділянку під дачею Маразлі на Лідерсівському бульварі в Одесі

Суд заарештував ділянку під дачею Маразлі на Лідерсівському бульварі в Одесі

Вищий антикорупційний суд наклав арешт на понад 1 гектар землі в Одесі, на території яких перебуває пам’ятка архітектури - «Дача Маразлі».

Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. 

Там повідомили, що арешт накладено в рамках досудового розслідування ймовірних зловживань під час продажу у вересні 2018 року нежитлових приміщень («Дачі Маразлі») на користь приватних структур службових осіб Одеської обласної ради. Слідчі встановили, що на цій території планували побудувати багатоповерхові будинки та паркінг. 

Нагадаємо, 31 січня група одеситів знов вийшла на мітинг проти можливого знесення будівлі дачі Маразлі на Лідерсівському бульварі, 13 та забудови цієї ділянки землі.

27 грудня минулого року група одеситів зібралася біля паркану, встановленого навколо будівлі дачі Маразлі на Лідерсівському бульварі, 13 та вимагала впустити їх на територію, щоб освідчитися, що пам'ятник архітектури не зносять.

На сесії в червні 2020 року депутати міської ради ухвалили перелік об'єктів, які планується віддати під приватизацію.  

Відзначимо, що одна з ділянок також знаходиться на місці колишнього бомбосховища, але іншого. Також тоді позитивно вирішили питання про передачу землі на узбережжі поруч з так званим «Замком Гаррі Поттера». У документах фігурує дружина екснардепа Сергія Ківалова Наталя Ківалова.

Нагадаємо також, що в грудні 2019 року співробітники Національного антикорупційного бюро обшукали приміщення, де працює телеканал «Думська TV» на вулиці Канатній. Свої дії у НАБУ пояснили розслідуванням можливих зловживань посадовцями Одеської облради при продажу нежитлових приміщень за адресою: Лідерсівський бульвар, 13 фірмі «Крок вперед».

До того НАБУ повідомили, що розслідують обставини угоди з приватизації будівлі на Лідерсівському бульварі в Одесі. Депутати Одеської обласної ради проголосували за продаж пам'ятника архітектури на Лідерсівському бульварі, 13 компанії, яка взяла його в оренду за дев'ять місяців до цього.

Тоді ТОВ «Бульвар 1906» отримало згоду на відведення 1,26 га по вулиці Лідерсівський бульвар, 13, 13-Б, 13-Г, 13-Д, 13-Ж, 13-З, 13-І для будівництва та обслуговування курортно оздоровчого комплексу. Раніше, за даними систем Opendata і YouСontrol, до фірми мав відношення тодішній член виконкому міськради Михайло Шмушкович. Втім, він стверджував, що його причетність до фірми тривала не більше доби, це було задовго до землевідведення і ніякого відношення на момент продажу будівлі до фірми він не мав.

Поділитися