27 серпня 2021 р. 16:25

Суд встав на сторону забудовника у справі щодо будівництва багатоповерхівки на місці дитсадка в Одесі

Суд встав на сторону забудовника у справі щодо будівництва багатоповерхівки на місці дитсадка в Одесі

Забудовник поновив роботи на ділянці на проспекті Академіка Глушка, 17-А де планується звести багатоповерхівку на місці дитячого садочка.

У дописі на своїй сторінці у Facebook начальник управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради Олександр Авдєєв повідомив, що 17 серпня П`ятий апеляційний адміністративний суд залишив без задоволення скаргу управління на рішення Одеського окружного адміністративного суду.

Він зазначив, що управління готує касаційну скаргу.

Рішенням Одеського окружного адміністративного суду від 14 червня цього року адміністративний позов приватного підприємства «Мода» до ДАБК було задоволено частково. Визнано протиправним та скасовано наказ управління ДАБК, яким було зупинено роботи та анульовано дозвіл на їх проведення, написав Авдєєв.  

 У січні 2020 року Київський районний суд Одеси скасував арешт земельної ділянки по проспекту Академіка Глушка, 17-А в Одесі, зазначивши при цьому, що земельна ділянка підлягає експлуатації для благоустрою території та обслуговування адміністративних будівель і там заборонені будь-які будівельні роботи.

У листопаді 2019 року суд заарештував земельну ділянку по проспекту Академіка Глушка, 17-А в Одесі з забороною будувати на цій ділянці.

У вересні того ж року управління Державного будівельно-архітектурного контролю Одеської міської ради скасовано дозвіл виданий ПП «Мода» на початок виконання робіт «Будівництво16-поверхового чотирьохсекційного житлового будинку з торгово-офісними приміщеннями та підземним паркінгом на проспекті Академіка Глушка, 17-А».

Жителі проспекту Глушко в Одесі кілька разів влаштовували акції протесту в районі будинку №15, виступаючи проти зведення багатоповерхового житлового комплексу на місці колишнього дитячого садка. Акції супроводжувалися перекриттям доріг. Під час одного з таких мітингів автомобіль Nissan під управлінням жінки-водія спочатку зменшив швидкість, а потім рушив вперед, наїхавши на людей. В результаті інциденту постраждали двоє: поліцейський, який охороняв громадський порядок, і одна з протестуючих.

В результаті поліція почала два кримінальні провадження: про порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, і про блокування транспортних комунікацій, яке призвело до тяжких наслідків.

Тобто до відповідальності хотіли притягнути й жінку-водія і учасників акції.

Поділитися