24 травня 2021 р. 18:28

Суд визнав законним штраф для нахабного забудовника на Катерининській

Суд визнав законним штраф для нахабного забудовника на Катерининській

Одеський апеляційний адміністративний суд став на сторону управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради й відмовив у визнанні протиправними та скасуванні припису та постанови, а також накладення штрафу на будівельника, проєктанта та головного інженера будівництва ЖК «Graf на Катерининській».

Про це повідомив начальник управління Олександр Авдєєв

За його словами, забудовник намагався почати будувати за найнижчим класом наслідків СС1, що не можливо в історичному центрі біля пам'ятників архітектури. 

Тож минулого року співробітники управління перевірили будівництво. За результатами перевірки управління надало припис про усунення порушень та наклало штрафні санкції на генерального проєктувальника ТОВ «Топ Арт Проект» в 240 тисяч 180 гривень, на ОК «Екодом-2» – ще на 75 тисяч 672 гривні та на головного інженера проєкту Ольгу Топалову - 51 тисячу гривень.

Також управління скасувало реєстрацію повідомлення про початок будівельних робіт. 

В суді припис про усунення порушень та постанову успішно оскаржили вказаний інженер компанії-проектувальника, а також саме ТОВ. 

Нагадаємо, у червні 2020 року Управління державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міськради звернулося в поліцію з приводу незаконного будівництва за адресою Катерининська, 49, в історичному центрі Одеси. 

До того прокуратура Одеської області розпочала кримінальне провадження за фактом самовільного зайняття іншої земельної ділянки в центрі Одеси.

Поділитися