24 вересня 2021 р. 14:15

Суд відмовився знімати арешт з будівлі згорілого коледжу економіки в Одесі

Суд відмовився знімати арешт з будівлі згорілого коледжу економіки в Одесі

Суддя Віктор Попревич відмовив у клопотанні про зняття арешту з будівлі Асвадурова, де 4 грудня 2019 року спалахнула пожежа із 16 загиблими.

Про таке Попревич повідомив Суспільному.

Клопотання про зняття арешту та передачу будівлі на баланс міської ради до суду подав юрист Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу Олег Сиволобцев. За його словами, йдеться про приміщення, які перебували в постійному користуванні закладу та належать Міністерству освіти та науки. Це приблизно 2 тис. 870 квадратних метрів.

Проти такої пропозиції виступили сторона обвинувачення. За словами прокурора Євгена Антощука, економічний коледж не є безпосереднім власником приміщень, а сама будівля досі вважається речовим доказом. 23 вересня суддя Віктор Попревич пішов до нарадчої кімнати, аби прийняти рішення щодо цього клопотання.

У п'ятницю, 24 вересня, він повідомив, що наразі розглядати це питання зарано.

"23 вересня я ухвалив рішення не знімати арешт. На мою думку, це передчасно", – зазначив Попревич.

Крім того, за його словами, в справі може відбутися друга експертиза щодо причин пожежі. Наразі відповідне клопотання готує адвокатка однієї з обвинувачених, викладачки коледжу Ірини Таранової, Наталя Марченко.

Нагадаємо, Міністерство освіти та науки України звернулося до Одеської міської ради з проханням допрацювати рішення щодо передання в комунальну власність пам'ятки архітектури будинок Асвадурова на Троїцькій.

У березні депутати Одеської мерії погодилися прийняти на баланс міста будівлю Одеського коледжу економіки і права, будівля якого на Троїцькій згоріла в грудні минулого року.

Раніше очільник Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький повідомив, що у будівлі на місці згорілого економічного коледжу на вулиці Троїцька, що в центрі Одеси, планують побудувати нове приміщення та перевезти туди Державний архів Одеської області та міські архіви Одеси й Ізмаїла.

Раніше у муніципалітеті повідомили про плани прийняти в комунальну власність від Міністерства освіти і науки згорілу будівлю на Троїцькій, 25. 

Шестиповерхова будівля на вулиці Троїцькій, 25, в центрі Одеси, де розташовувався Одеський коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, а також ряд установ і фірм, загорілася 4 грудня о 10:00.

Останні тіла загиблих в результаті пожежі витягли з-під завалів на місці трагедії о 6:45 12 грудня. Всього загинули 16 осіб.

Поділитися