12 серпня 2021 р. 19:36

Суд відмовив міському ДАБК щодо знесення нахаббуду на Рішельєвській

Суд відмовив міському ДАБК щодо знесення нахаббуду на Рішельєвській

Одеський окружний адміністративний суд відмовив управлінню Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради у вимозі заборонити реєстрацію прав власності на новобудову, що розташована на вулиці Рішельєвській, 41.

Про це повідомив начальник управління Олександр Авдєєв.

За його словами, управління намагалося тричі домогтися розгляду та ухвалення цих вимог у суді, проте суд відмовив посадовцям. 

"Ми розуміло, що власник буде робити все, щоб завадити демонтажу. Тому ми намагалися у суді заборонит реєстрацію прав власності на цей нахаббуд. Але  в Одеському окружному адміністративному суді  відмовили нам у накладенні заборони здійснювати реєстраційні дії. Власник швидко переоформив власність. Ми знову подали таке клопотання, але  в другий раз суддя не розглянув клопотання взагалі. Вже наступного дня він відмовився навіть розглядати справу з викликом сторін, а у спрощеному порядку повністю відмовив у наших позовних вимогах. А ми вимагали привести квартири в первісний стан", - стверджує Олександр Авдєєв.   

За даними ДАБК, після відміни мораторію його співробітники вийшли на перевірку на Рішельєвську, 41 та встановили численні порушення:

  • збудовано 7-поверхову будівлю з цокольним поверхом замість 5-ти поверхової, як передбачено затвердженою проєктною документацією та експертним висновком;
  • перевищено гранично-допустиму висоту будівель замість 18,6 м, як вказано в містобудівних умовах та обмеженнях, вже побудували 21 м;
  • збільшили пляму забудови без права власності (користування) на земельну ділянку;
  • документи, які б надавали право на виконання будівельних робіт з будівництва 7-поверхової будівлі за даною адресою відповідно до Реєстру будівельної діяльності відсутні.

Нагадаємо, П’ятий апеляційний адміністративний суд повністю задовольнив вимоги управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради щодо будівництва на Рішельєвській, 41.

10 липня 2020 року Одеський окружний адміністративний суд відкрив провадження про скасування повідомлення про початок виконання будівельних робіт через розбіжності в документах. Але 25 січня у задоволенні адміністративного позову управлінні відмовили

Нагадаємо, раніше Одеський окружний адміністративний суд заборонив будівельні роботи на Лідерсівському бульварі 7, 9, задовільнивши заяву позивача - заступника обласної прокуратури про вжиття заходів забезпечення позову.   

Поділитися