02 квітня 2021 р. 19:12

Суд стягнув з "ГЕРЦу" 37,5 мільйонів для "Теплопостачання міста Одеси"

Суд стягнув з "ГЕРЦу"  37,5 мільйонів для "Теплопостачання міста Одеси"

Господарський суд Одеської області задовільнив позовні вимоги заступника прокурора Одеської області в інтересах Одеської міської ради та комунального підприємства "Теплопостачання міста Одеси", стягнувши з ТОВ "Фінансова компанія "ГЕРЦ" на 37,5 мільйонів гривень.

Як пояснила директорка КП Ганна Позднякова, йдеться про кошти, що раніше були безпідставно утримані даною організацією в порушенням умов договору. 

Наразі суд вирішив, що вказані кошти повинні бути зараховані на поточний рахунок КП із спеціальним режимом використання для групи "населення"  для подальшого розподілу між НАК «Нафтогаз України» (постачальник природного газу), АТ «Укртрансгаз» (транспортувальник природного газу), АТ «Одесагаз» (транспортувальник природного газу), АТ «Одеська ТЕЦ» (теплогенеруюча організація) та КП "ТМО".

За її словами, це вже друге судове рішення, яким суд встановлював порушення ТОВ "Фінансова компанія "ГЕРЦ" умов договору укладеного з КП "ТМО", що мав на меті забезпечити 100% збір та перерахування грошових коштів на визначений статтею 19-1 Закону України "Про теплоенергетику" рахунок зі спеціальним режимом використання. 

Однак, суд знову встановив, що 2% відсотки від отриманої від споживачів теплової енергії (населення) суми залишалося у "кішені" вищезгаданої організації. 

У лютому 2020 року комунальне підприємство планувало запустити модернізацію свого обладнання.

Поділитися