20 жовтня 2021 р. 15:41

Суд оштрафував охоронця, що погрожував журналістці розстрілом

Суд оштрафував охоронця, що погрожував журналістці розстрілом

Приморський районний суд виніс вирок охоронцю будівельної академії, якого звинувачували в перешкоджанні журналістській діяльності.

Як повідомив ІзбірКому Віталій Матвєєв - адвокат кореспондентки "Української служби інформації" Ганни Покровської, якій погрожував охоронець, вирок суду він оцінює позитивно.

"Суд, звичайно, тривав півтора роки, і за цей проміжок часу ми довели, що це справа не адміністративного характеру, а кримінального. Правоохоронні органи перекваліфікували її саме на ч. 2 ст. 171 КК України (перешкоджання професійній журналістській діяльності). Сьогодні це не тільки перемога в захисті прав журналістів, а ще й кейс, на підставі якого у поліції з'явилася практика в розслідуванні подібних справ", - пояснив адвокат.

Обвинувачений повністю визнав свою провину і попросив вибачення. Раніше його не судили, до того ж у охоронця інвалідність. Суддя вирішив обмежитися штрафом в 850 гривень.

30 червня слідчі скерували до суду справу про погрози журналістці під час зйомки сюжету про пожежну безпеку в Одеській державній академії будівництва та архітектури. У січні 2020 року охоронець напав на Ганну і погрожував їй. 

Нагадаємо, Приморський районний суд зобов'язав поліцію розслідувати справу про спробу заборони активістці Катерині Маденс знімати правопорушення з боку орендарів пляжу та погрози з боку пляжної охорони. Про це Катерина Маденс повідомила на своїй сторінці в  Facebook. 

8 серпня одеського журналіста й активіста Юрія Дяченка побили на пляжі "Btight on Beach" в Одесі.  В ході огляду зазначеного пляжу він з однодумцями попросили адміністрацію надати документи на право користування об'єктом. Однак їх, зокрема, паспорту пляжу, не було в наявності. Також активісти відвідали пляжі "Далі", "Горпляж", "Отрада". Юрій Дяченко виклав відео огляду пляжів на сторінці у Facebook. 

Поділитися