25 лютого 2021 р. 21:30

Суд не став розглядати позов американської компанії проти ФК «Чорноморець»

Суд не став розглядати позов американської компанії проти ФК «Чорноморець»

Господарський суд Одеської області залишив без розгляду позов американської компанії Allrise Capital Inc, що купила одеський стадіон «Чорноморець», до однойменного футбольного клубу і фірмі екснардепа Леоніда Клімова.

Як йдеться в ухвалі суду, позов до ФК «Чорноморець» і ТОВ «Стадіон "Чорноморець"» подавав ліквідатор «Імексбанку».

Компанія вимагала:

  • припинення договору управління нерухомістю між футбольним клубом та фірмою;
  • виселення ТОВ «Стадіон "Чорноморець"» з будівель стадіону;
  • скасування державної реєстрації речового права.

Нагадаємо, господарський суд Одеської області відкрив провадження у справі про банкрутство Приватного акціонерного товариства «Футбольний клуб "Чорноморець"».

Втім, генеральний директор «Чорноморця» Анатолій Місюра заявив в інтерв'ю UaFootball, що банкрутство не торкнеться клубу як спортивної організації.

«В нас немає ніяких проблем, пов'язаних із банкрутством. Збанкротувало старе підприємство, яке не працювало. На сьогодні є акціонерне товариство ФК "Чорноморец", що працює із УАФ. В нас є ліцензії та необхідні атестації. Стосовно заяви про банкрутство - це якесь старе підприємство, що не бере участі у процесі змагань, і не має ліцензій. Футбольного клубу це не стосується», - зазначив він.

Можливо, йдеться про колишнє акціонерне товариство ФК «Чорноморець», що у 2004 році отримало дозвіл на комплексну реконструкцію вулиць біля ринку «Привоз» та побудувало там так званий «Клімовський квартал». На честь тодішнього президента та власника ФК, а також власника збанкрутілого у 2015 році «Імексбанку» олігарха Леоніда Клімова. Будівництво супроводжувалося низкою скандалів та кримінальних проваджень. 

Екснародний депутат України Леонід Клімов (президент компанії «Фінансова група "Примор'я"», почесний президент АКБ «Імексбанк», почесний президент ЗАТ «ФК "Чорноморець"»), незадовго до введення в свій банк тимчасової адміністрації, виділені для рефінансування банку 300 мільйонів гривень, перевів на рахунки різних компаній, серед яких - «Мідель», «Фомальгаут», «Сервісний центр «ЕЛІТ» і «Канопус» у вигляді кредитів. Гарантом повернення коштів усіх чотирьох установ виступило майно АТ «Футбольний клуб "Чорноморець"».

Нагадаємо, Шевченківський райсуд Києва задовольнив клопотання американської інвестиційної компанії Allrise Capital Inc. про скасування накладення арешту на нежитлові будівлі одеського стадіону «Чорноморець» і повернув об'єкт з управління Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) власнику.

6 серпня Шевченківський районний суд міста Києва задовольнив клопотання прокурора та передав проданий з аукціону одеський стадіон «Чорноморець» в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Раніше американська компанія Allrise Capital - новий власник стадіону  «Чорноморець» - заявила, що зобов’язується зберегти стадіон як об’єкт спортивної інфраструктури України, заробляти планують, зокрема, від проведення матчів, продажу квитків та організації подій.

Нагадаємо також, що комплекс будівель та споруд, які купила Allrise Capital, окрім самої футбольної арени, включає зокрема і готель загальною площею 9 тис. 817 квадратних метрів. 

Перед тим Фонд гарантування повідомив, що 16 липня було підписано угоду купівлі-продажу одеського стадіону «Чорноморець».

Поділитися