08 липня 2021 р. 17:06

Співробітники СБУ заарештували техніку на території житлового комплексу в Одесі

Співробітники СБУ заарештували техніку на території житлового комплексу в Одесі

Співробітники Служби безпеки України сьогодні, 8 липня, провели обшук та заарештували техніку на території житлового комплексу "Альтаїр-3" в Одесі на Люстдорфській дорозі, 55.

Правоохоронці поки не коментують чим викликана така увага, проте 23 червня Господарський суд Одеської області задовільнив позов Спеціалізованої прокуратури у військовій і оборонній сфері і скасував рішення Одеської міськради від 16 вересня 2020 року про відведення земельної ділянки площею 1,6714 га в постійне користування управлінню капітального будівництва міської ради для спорудження школи.  

При винесенні даного рішення Господарський суд Одеської області спирався на рішення виконкому Одеської міської ради депутатів трудящих від 28 вересня 1944 року про передачу земельної ділянки площею 26,2 га в постійне користування приймально-передавальному радіоцентру. У суді Одеська міськрада стверджувала, що Концерн радіомовлення втратив право користування земельною ділянкою, бо згідно з постановою Верховної Ради УРСР 1990 року, повинен був до 1994 року юридично оформити право користування землею.

Нагадаємо, депутати Одеської міської ради відмовилися виділити з бюджету розвитку 40 мільйонів гривень на розробку проєкту будівництва школи для мешканців житлового комплексу "Альтаїр". 

Депутат Лілія Леонідова запропонувала це під час сесії 9 червня. 

Втім, міський голова зазначив, що ті, хто виходить на мітинги - то люди, яких виводять депутати, і якщо їм все пояснити, невдоволені містяни усе зрозуміють. А якщо виділити гроші, то їх може не вистачити на інші міські об'єкти, наприклад на школу, що будується у Суворовському районі. 

Депутат Олег Бриндак сказав, що у минулому скликанні виділили ділянку під школу. Крім того, є конфлікт з військовими щодо цих ділянок. Але позиція влади єдина - там, на Люстдорфській, має бути школа.

Зазначимо, що перед початком сесії біля будівлі Одеської міської ради відбувся мітинг протесту через відсутність дитячих садків і шкіл в районі ЖК "Альтаїр".

Поділитися