28 грудня 2021 р. 11:14

Служба автомобільних доріг не прийматиме роботи від підрядника, який клав асфальт на сніг

Служба автомобільних доріг не прийматиме роботи від підрядника, який клав асфальт на сніг

Компанія, що робить ремонт однієї з ділянок на дорозі Т-16-27 КПП "Серпневе" – Тарутино – Арциз – Сарата, 27 грудня клала асфальт під час інтенсивних опадів - випадіння снігу.

Фото та відео цього процесу оприлюднив на своїй сторінці у Facebook колишній начальник Служби автомобільних доріг України в Одеській області Олег Варивода.

"Виконавець робіт ТОВ СК "Автострой" вирішив, що сніг укладання асфальту не завада і пішов нахрапом або на авось. Тільки ось не треба розповідати про технології, що дозволяють укладати а/б суміш за мінусової температури. Ці технології я знаю не гірше за ваше, а ще я знаю, як підбирається склад цієї суміші, що застосовуються модифікатори, і як це має перед початком робіт бути узгоджено технаглядом Служби доріг", - зазначив він.

Також Олег Варивода зазначив, що Служба автомобільних доріг не надавала на ці роботи дозволу та навіть заборонила їхнє проведення.

Це також підтвердили у Службі автомобільних доріг.

"Заздалегідь підрядну організацію офіційно попередили про погіршення погодних умов. Під час інспекції інженер Служби зафіксував, що при наявності опадів та мінусовій температурі повітря субпідрядна організація ТОВ СК "Автострой" проводить роботи з влаштування асфальтобетоного покриття на дорозі Т-16-27 КПП "Серпневе" – Тарутино – Арциз – Сарата, на ділянці км 61 – км 70. Також поверхня основи, на яку вкладалося асфальтобетоне покриття було засніжене та з ожеледицею. Всі ці показники суперечать вимогам ДБН. Зазначимо, що дозвіл від Служби автомобільних доріг в Одеській області на виконання ремонтних робіт субпідрядній організації не надавався. Після виявленого інциденту Службою було виписано розпорядження про припинення робіт, які в подальшому не будуть прийняті та оплачені", - зазначили в пресслужбі САД.

Зазначимо, що за перші 9 місяців 2021 року Управління дорожнього господарства (УДГ) Одеської міської ради встигло провести майже 325 мільйонів гривень платежів. Центр публічних розслідувань з'ясував, що ще у 2014-2016 роках Управління капбудівництва та Управління дорожнього господарства підписали договори з фірмою "Ростдорстрой" на 437 млн грн, "СК Автострой" - на 241 млн грн, ПП "Київшляхбуд" - на 52 млн грн, ТОВ "БВК "Пик-Строй" - на 52 млн грн. Дві з них ми бачимо і в теперішньому рейтингу.

Поділитися