21 травня 2021 р. 17:29

Служба автодоріг вважає, що ділянка біля Куяльницького лиману оптимальніша для дороги в обхід Одеси

Служба автодоріг вважає, що ділянка біля Куяльницького лиману оптимальніша для дороги в обхід Одеси

Служба автомобільних доріг в Одеський області під час робочого візиту голови Одеської обласної ради Григорія Діденко до Красносільської сільської ради презентувала чотири варіанти будівництва автомобільної дороги М-28 Одеса–Южне /М-14/ з під’їздами (обхід м. Одеси).

Як зазначив начальник служби Дмитро Рибалко, перевага віддається четвертому, який не передбачає перевлаштування великої кількості інженерних мереж та знесення будівель та споруд – і це, звісно, значно зменшує вартість будівництва.

Четвертий варіант будівництва ділянки дороги загальною протяжністю близько 10 км, з яких приблизно 2,5 км проходитиме вздовж берега Куяльницького лиману. Цей фактор викликає занепокоєння у місцевої громади. 

Решта варіантів вважаються складнішими, а відповідно дорожчими, бо передбачають будівництво дороги на приватній території чи посеред самого села. До того ж, потребують перенесення ліній електропередач 110 та 330 кВ.

Зі свого боку Служба автомобільних доріг в Одеській області передбачила у проєкті будівництва дороги, на ділянці вздовж Куяльницького лиману, сучасні технічні рішення. Дорогу від лиману відділятимуть – висаджена «зелена зона», підпірні стінки із набірного каменю, шумозахисні екрани та велосипедні доріжки.

Нагадаємо, журналіста газети "Зелений лист" Юрія Дяченка вдарили в область паху під час спроби попасти на сесію Красносільської сільської ради біля меж Одеси. 

Активісти вирішили відвідати сесію сільради через наміри депутатів розглянути проєкт Генерального плану села Корсунці, за яким пропонувалося прокласти через Куяльницький лиман чотирьох-полосної автомагістралі. Також планували ухвалити детальний план території села Ільїчанка на межі з Одесою. 

Нагадаємо також, що товариство з обмеженою відповідальністю «Ростдорстрой» почало роботи з прокладення нової дороги, яка з'єднає територію Одеського морського торгового порту та дорогу М-28 Одеса – Южне. 5,3 кілометри автошляху буде збудовано з цементобетонним дорожнім покриттям за посиленою технологією та буде організовано дві смуги руху.

У березні Кабінет міністрів України затвердив указ президента про створення в Одеській області Національного природного парку «Куяльницький».

Поділитися