23 березня 2021 р. 17:28

Скільки заплатять постраждалим від локдауну підприємцям Одещини

Скільки заплатять постраждалим від локдауну підприємцям Одещини

Одеська обласна адміністрація розробляє пропозиції щодо компенсацій підприємцям, що постраждали через локдаун, проте ця допомога обтяжить місцеві бюджети. 

Про це повідомив під час брифінгу голова ОДА Сергій Гриневецький.

За його словами, позиція уряду полягає в тому, що місцева влада має надати інформацію скільки готові виплатити місцеві бюджети, а центральна влада ці цифри подвоїть.

"Тобто, якщо наприклад Одеська обладміністрація каже 10 тисяч, то й уряд дає 10 тисяч. Однак одразу хочу сказати, що це буде складно для місцевих бюджетів. Тому що за останній рік Одещина тількі в агропромисловому комплексі недоотримала 6 мільярдів гривень", - зазначив він.   

Між тим, радник голови Офісу президента Тимофій Милованов в ефірі телеканала "Україна 24" заявив, що допомога підприємцям обчислюватиметься за показником середньої заробітної плати в регіоні, де вони працюють. 

"Там не 8 тисяч, а середня зарплата. Повинно бути в межах середньої зарплати в регіоні, тому що допомога повинна бути адаптована до середньої зарплати, рівню цін міст. Хтось може навіть отримати більше, ніж в Києві, таке теж можливо", - заявив Милованов.

Він також зазначив, що алгоритм роботи програми підтримки буде наступним: місцева влада області "червоної" зони повинна розробити пакет підтримки і показати його центральній владі. Після цього центральна влада додасть до тих засобів, які готові надати місцева влада, ще 100%.

Нагадаємо, середня заробітна плата в Одеській області в січні 2021 року становила 10 тисяч 995 гривень. За чим показником Одещина посіла 10 місце в Україні. 

Нагадаємо також, що Одеська область може вийти з "червоної зони" карантинних обмежень за п'ять днів, проте, найвірогідніше, вона перебуватиме в ній два чи навіть три тижні

В Одеській області зареєстровано новий антирекорд з початку року - 1 тисяча 122 випадки COVID-19 за добу. За цим показником Одещина на першому місці в Україні. За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована також в Києві (1 тис. 50), Львівській (995), Харківській (843) та Київській (727) областях.  

Також зареєстровано 13 нових летальних випадків за добу, тож наразі в регіоні з початку пандемії померли 1 тисяча 628 жителів, 34 з яких - медичні працівники. Загалом кількість захворілих з початку пандемії в Одеській області стрімко наближається до 100 тисяч. Наразі - 99 тисяч 371 випадок. 

Поділитися