02 лютого 2021 р. 12:25

Скільки коштуватиме бюджету Рені харчування одного учня-пільговика

Скільки коштуватиме бюджету Рені харчування одного учня-пільговика

Виконавчий комітет Ренійської міської ради встановив вартість гарячого харчування для учнів пільгового контингента, що навчаються в школах Ренійської територіальної громади. 

Пільги отримають:

  • діти-сироти,
  • діти, позбавлені батьківського піклування,
  • діти з особливими освітніми потребами, які навчаються в спеціальних та інклюзивних класах,
  • учні 1-4 класів з родин, що отримують допомогу згідно із законом України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим родинам",
  • діти постраждалих від аварії на Чорнобильській атомній електростанції,
  • діти, батьки яких є учасниками бойових дій, чи знаходяться в зоні операції об'єднаних сил,
  • діти, з числа внутрішньо переміщених осіб, чи діти, що мають статус постраждалих внаслідок військових дій та збройних конфліктів (за довідками).

На харчування однієї дитини з бюджету Ренійської громади, буде виділятися:

  • 11 гривень на харчування дітей від 6 до 10 років,
  • 12 гривень для дітей від 10 років.   

Вочевидь йдеться про шкільний обід.

До рішення також додається "Перелік учнів, з родин, що опинилися у складних життєвих умовах, за результатами актів житлово-побутових умов закладів загальної середньої освіти".  

Загалом в переліку 494 учні.

Якщо розподілити за школами, то найбільше дітей будуть годувати в Лиманській школі - 96, у Новосільській школі-ліцеї - 54, в Ренійській школі №3 - 50, а найменше в Ренійській школі №5 - 18.

Нагадаємо, учні 1-4 класів одеських шкіл отримають новий сніданок

Комунальна установа «Центр фінансування та господарської діяльності закладів та установ системи освіти Суворовського району м. Одеси» оголосила тендер для обрання компанії, що організує послуги їдалень

В жовтні 2020 року Одеський регіональний центр стандартизації, метрології та сертифікації затвердив технічні умови застосування безглютенового харчування в одеських школах, запровадження якого планують фінансувати з бюджету міста в 2021 року.

В лютому того ж року робоча група, яка в Одеському муніципалітеті займається розробкою нового меню для учнів шкіл, вирішила виключити з нього запіканки з макаронів і манні пудинги в якості другого сніданку.

На сайтах всіх одеських шкіл з'явився підрозділ «Харчування» (в розділі «Про школу»), в якому є меню та поради з харчування.

20 січня директорка департаменту освіти і науки Одеської міської ради Олена Буйневіч повідомила, що котлети і каші на сніданок в одеських школах планують замінити запіканками, а соки в пачках - киселем, компотом, чаєм та іншими напоями.

Поділитися