31 травня 2021 р. 13:55

Швидкість самокатів в Одесі погодилися обмежити

Швидкість самокатів в Одесі погодилися обмежити

Швидкість самокатів, що надаються в оренду в Одесі, знизили, а заїжджати на Трасу здоров'я стали менше.

Про це стало відомо під час апаратної наради в міській раді.

За словами директора департаменту транспорта, зв'язку та організації дорожнього руху Сергія Тетюхіна, усі оператори погодилися це зробити, проте він оцінював це лише візуально. 

Натомість заступник міського голови Дмитро Жеман заявив, що особисто катався на одному з самокатів та може стверджувати, що швидкість дистанційно обмежена до 15 кілометрів на годину. 

"Я користувався "Ківі", що був поряд, поте впевнений, що усі знизили, бо усі заявляли про це", - зазначив він.   

Керівник департаменту муніципальної безпеки Віктор Кузнєцов також зазначив, що зниження швидкості електросамокатів спостерігали і співробітники "Муніципальної варти". 

"Швидкість значно нижча, ніж раніше", - зазначив він.

За словами міського голови Геннадія Труханова, наступним кроком має стати визначення міст для стоянки та зонування експлуатації цих засобів. 

Віктор Кузнецов також зазначив, що кількість заїздів такого транспорту на Трасу здоров'я зменшилися у 2-2,5 рази, проте лише у вихідні зафіксовано понад 150 випадків. 

27 травня Виконавчий комітет Одеської міської ради проголосував за розробку схеми зонування пересування містом за допомогою електричних самокатів.  

Раніше комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила, що одеський муніципалітет має звернутись до Верховної Ради України щодо необхідності врегулювання питання використання самокатів та внесення даного транспортного засобу до Правил дорожнього руху.

Зростаюча кількість електричних засобів пересування, самокатів, мопедів тощо почало турбувати одеський муніципалітет 17 травня.

У вересні минулого року депутати Верховної Ради України в першому читанні підтримали новий законопроект № 3023, який передбачає введення нової категорії учасників дорожнього руху.

Поділитися