12 липня 2021 р. 11:37

Щодобово з траси здоров'я виганяють до 200 відпочиваючих на самокатах

Щодобово з траси здоров'я виганяють до 200 відпочиваючих на самокатах

Співробітники муніципальної варти щодобово видаляють з Траси здоров'я до 200 користувачів електричних самокатів, проте штрафувати порушників системно не виходить. 

Про це під час апаратної наради в Одеській міській раді повідомив директор департаменту муніципальної безпеки Віктор Кузнєцов

За його словами, штрафувати порушників мають співробітники патрульної поліції, проте вони патрулюють Трасу здоров'я час від часу. Посадовець зазначив, що орендарі та компанії, які надають самокати напрокат, вже спокійніше реагують на штрафи, не конфліктують із правоохоронцями. 

Втім, і відмовлятися від Траси здоров'я, як локації для надання цього транспорту в оренду, не бажають. Використовуючи ті самі самокати, співробітники згаданих компаній оминають пости муніципальної варти, щоб за один раз завезти декілька штук зазначених засобів пересування в пішохідну зону. Потім розставляють їх вздовж Траси здоров'я з метою подальшої здачі в оренду. 

Що ж до схеми розташування стоянок для такого транспорта, то профільний департамент ще не завершив її розробку. 

Нагадаємо, пластикові шумові смуги планують облаштувати на Трасі здоров'я в Одесі, щоб знизити кількість аварій серед користувачів велосипедів та електротранспорту.      

Раніше в Одесі погодилися обмежити швидкість самокатів

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила, що одеський муніципалітет має звернутись до Верховної Ради України щодо необхідності врегулювання питання використання самокатів та внесення даного транспортного засобу до Правил дорожнього руху.

Зростаюча кількість електричних засобів пересування (самокатів, мопедів тощо) почала турбувати одеський муніципалітет 17 травня.

У вересні минулого року депутати Верховної Ради України в першому читанні підтримали законопроєкт№3023, який передбачає введення нової категорії учасників дорожнього руху.

Поділитися