15 лютого 2021 р. 16:08

Щоб зорганізувати смугу для громадського транспорту в Суворовському районі треба 8 мільйонів

Щоб зорганізувати смугу для громадського транспорту в Суворовському районі треба 8 мільйонів

Організація додаткових смуг для громадського транспорту на дорогах Суворовського району в напрямку частини Суворовського району, відомої як "Селище Котовського", потребує додаткових бюджетних грошей в розмірі близько 8,5 мільйонів гривень.

Про це під час дистанційної апаратної наради повідомив директор департаменту транспорту і зв'язку Одеської міськради Сергій Тетюхін.

За його словами, ці гроші необхідні для нанесення нової дорожньої розмітки. Якщо гроші будуть надані, то реалізувати цей проєкт можна буде вже до початку літа.

"Якщо коротко, то за рахунок нової розмітки з п'яти смуг зробимо шість, звузивши їх, а також організуємо рух реверсною смугою за допомогою світлофорів", - пояснив Сергій Тетюхін.

Нагадаємо, про виділені смуги на цих дорогах говорять вже рік. В лютому 2020 року проблема була в тому, що Патрульна поліція не відповідала Департаменту транспорту зв'язку та організації дорожнього руху Одеської міської ради на прохання узгодити схеми виділених смуг для громадського транспорту в Суворовському районі Одеси.

У січні на одній з апаратних нарад констатували, що виділена смуга для громадського транспорту на вулиці Рішельєвській продемонструвала свою ефективність, і департамент транспорту розробить проект створення таких смуг на вулицях, що ведуть до Селища Котовського.

В листопаді 2019 року на вулиці Рішельєвській запрацювала виділена смуга для громадського транспорту.

Поділитися