02 квітня 2021 р. 10:33

Щоб піти в потрібну школу, в Одесі реєструють фіктивні договори оренди житла

Щоб піти в потрібну школу, в Одесі реєструють фіктивні договори оренди житла

Агенції нерухомості Одеси реєструють фіктивні договори оренди житла для мешканців житлових комплексів, що розташовані на межі міста, щоб ті могли віддавати своїх дітей в ті одеські школи, які хочуть.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила директорка Департаменту освіти та науки Одеської міської ради Олена Буйневич

За її словами, лише 1 квітня по школах Суворовського та Київського районів, де найнапруженіша ситуація з місцями в школах, вже зареєстровано декілька десятків договорів.  

«Цікавий бізнес розгорнули окремі агенції нерухомості в Одесі. Називається «реєстрація договорів оренди». Щоб дитина могла піти до бажаної школи. Дитина зареєстрована і живе в Райдужному, а договір у мікрорайоні одеських шкіл. Як приклад.  Всі вони списком підуть на перевірку до правоохоронців. Без виключення. Ми будемо дуже просити перевірити правдивість цієї інформації», - написала вона.

Нагадаємо, прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно керівника підприємства-підрядника за фактами службового підроблення та привласнення бюджетних коштів.

Державна служба статистики України у жовтні 2020 року провела опитування членів домогосподарств щодо доступності для населення послуг охорони здоров’я, ліків та медичних товарів, в якому взяло участь і Головне управління статистики в Одеській області та дізналася, що 56% населення області оцінює свій стан здоров’я як добрий.

Учні шкіл Одеси вийшли з весняних канікул, проте до школи пішли лише учні 1-4 класів, а 5-10 класи продовжують навчання дистанційно.

Поділитися