16 квітня 2021 р. 12:34

СБУ може запровадити особливий режим в Суворовському районі Одеси

СБУ може запровадити особливий режим в Суворовському районі Одеси

Упродовж 20-23 квітня 2021 року регіональна координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні Служби безпеки України в Одеській області проведе контрдиверсійні навчання на об’єктах можливих терористичних посягань.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ в Одеській області.

Триденні тренування, що пройдуть в умовах, максимально наближених до реальних, відбудуться на території Суворовського району м. Одеси та с. Усатове. Їх метою є відпрацювання алгоритму протидії диверсійно-терористичним групам, перевірка рівня контрдиверсійної захищеності потенційно уразливих об’єктів, а також виконання комплексу інших заходів, спрямованих на удосконалення міжвідомчої взаємодії.

Під час масштабних тренувань в окремих районах можливе тимчасове запровадження особливого режиму, у тому числі обмеження або заборона руху транспортних засобів і пішоходів, перевірка документів, що посвідчують особу, огляд особистих речей та автомобілів тощо.

Нагадаємо, у лютому контррозвідники Служби безпеки України затримали на Одещині командира розвідувально-диверсійної групи одного з підрозділів незаконних збройних формувань так званої «ЛНР». 

11 лютого Уряд Російської Федерації розширив список санкцій щодо українських компаній, серед яких - група «Трансшип», буксири якої затримали оперативники СБУ через незаконне переправлення моряків з Одеси в Крим.

Контррозвідники Служби безпеки України викрили та припинили діяльність агентурної мережі Федеральної служби безпеки Російської Федерації, яка діяла на території Київської, Одеської, Миколаївської, Житомирської та Чернігівської областей.

Кіберфахівці Служби безпеки України викрили масштабну агентурну мережу, яка займалася розвідувально-підривною діяльністю на замовлення спецслужб Російської Федерації. 

Поділитися